Homme liigub Musta mere põhjakaldalt uus madalrõhkkond kiiresti Läänemere suunas ja toob lumelisa (orienteeruvalt 5 cm). On ka kerget tuisku. Ida- ja kagutuul tugevneb päeva peale veidi. Õhutemperatuur on -2 kuni -8, lühiajaliselt selgineva taeva all võib veidi alla -10 kraadi langeda, seisab EMHI nädalaprognoosis.

Reedel kandub madalrõhuala enam Skandinaaviasse ja nõrgeneb. Sajuhooge on meil harvem ja need on enamasti nõrgad. Venemaa poolt suureneb Läänemere idakaldal kõrgrõhuala mõju. Kahe rõhuala piirimail jätkub kagutuule tugevnemine. Õhutemperatuur on mandril -3 kuni -8, öösel ja hommikul kohati -12, saartel 0 kuni -3 kraadi.

Laupäeval suureneb lääne poolt madalrõhkkonna surve. Samal ajal ulatub ida poolt kõrgrõhkkonna serv mere idakaldale. Meil võib vaid üksikutes kohtades nõrk lumehoog tulla, kuid pinnatuisuks on tingimused soodsad. Kagutuul paisub väga tugevaks. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel saartel -2 kuni -4, mandril -4 kuni -10 kraadi.

Pühapäeval ja esmaspäeval vastasseis kahe rõhuala vahel püsib. Lund lisandub eelkõige Lääne-Eestisse. Kagutuul on väga tugev ja kõikjal võib tekkida lumevaale tugeva pinnatuisu tõttu. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel saartel -3 kuni -6, mandril -7 kuni -12, esmaspäeval langeb kohati -15 kraadini.

Teisipäeval madalrõhkkonna mõju tasapisi väheneb. Öösel sajab veel kerget lund. Päeval tugevneb idapoolne kõrgrõhuala ja taevas hakkab selginema ning saju võimalus on väiksem. Kagutuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on saartel -3 kuni -8, mandril -8 kuni -13 kraadi, selgineva taeva all langeb -15 kraadi ümbrusse.

Kolmapäeval on mõjusam idapoolne kõrgrõhuala. Saju võimalus on väike. Kui tuul veidi nõrgemaks jääb ja taevas selgineb, siis langeb öine õhutemperatuur alla -15 kraadi ja päevaks tõuseb vaid -10 kraadi ümbrusse.