Homme kandub madalrõhuala üle mere Skandinaaviasse ja hääbub. Sajuhooge on meil harvem ja need on enamasti nõrgad. Venemaa poolt suureneb Läänemere idakaldal kõrgrõhuala mõju. Kahe rõhuala piirimail kagutuul tasapisi tugevneb. Õhutemperatuur on mandril -3 kuni -9, öösel ja hommikul kohati -12 kraadi, saartel -1 kuni -4 kraadi.

Nädalavahetusel paisub kagutuul väga tugevaks ja muudab külma läbilõikavaks, seisab EMHI nädalaprognoosis. Pinnatuisu tõttu peavad liiklejad arvestama teedele kuhjuvate lumevaaludega.

Laupäeval suureneb lääne poolt madalrõhkkonna surve. Samal ajal ulatub ida poolt kõrgrõhkkonna serv ikka kindlalt mere idakaldale. Meil võib vaid üksikutes kohtades nõrk lumehoog tulla, kuid pinnatuisuks on tingimused soodsad. Kagutuul paisub väga tugevaks, puhangud tõusevad päeval sisemaal 15, rannikul 18, saartel 22 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel saartel -2 kuni -5, mandril -6 kuni -10 kraadi.

Pühapäeval vastasseis kahe rõhuala vahel püsib. Lund lisandub eelkõige Lääne-Eestisse. Kagutuul on ikka väga tugev ja kõikjal tekib lumevaale tugeva pinnatuisu tõttu. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel saartel -2 kuni -6, mandril -6 kuni -12 kraadi.

Esmaspäeval madalrõhkkonna surve õige pisut väheneb ja seetõttu ilm nii tormine enam ei ole. Kuid kagutuul on endiselt veel tugev ja pinnatuisk jätkub. Lääne-Eestisse võib ka lund lisanduda. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel saartel -3 kuni -7, mandril -8 kuni -13, kohati langeb alla -15 kraadi.

Teisipäeval saab idapoolne kõrgrõhuala mõjusamaks. Lääne-Eestis aga kerge lume võimalus püsib. Kagutuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on saartel -4 kuni -9, mandril -10 kuni -15 kraadi, öösel selgineva taeva langeb veel paar-kolm kraadi madalamale.

Kolmapäeval ja neljapäeval ulatub ida poolt kõrgrõhuala serv üle Eesti. Saju võimalus on väike. Tuul puhub ikka kagust ja on lääne pool mõõduka tugevusega, idapoolsetes maakondades aga võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on -13 kuni -18 kraadi, kohati langeb alla -20 kraadi, päeval -10 kuni -15 kraadi.