Homme ja reedel püsib maapinnalähedates õhukihtides Eesti kohal kõrgrõhuala serv. Kuid kõrgemal atmosfääris on suurem madalrõhkkonna mõju ja seetõttu on taevas pilvisem. Siin-seal sajab nõrka lund. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösiti -13 kuni -18 kraadi, selgimiste korral võib kohati -21 kraadini langeda. Päeval on külma 10-16 kraadi, seisab EMHI nädalaprognoosis.

Laupäeval jääb Eesti kahe rõhuala piirimaile ja pilvkattesse tuleb selgemaid laike. Üksikutes kohtades võib veel nõrka lund sadada. Idakaare tuul pisut tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -15 kuni -20 kraadi, Põhja-Eestis võib -23 ümbrusse langeda. Päeval näitab kraadiklaas -12 kuni -17, õhtu poole läheb pakaselisemaks.

Pühapäeval tugevneb Venemaa kõrgrõhuala mõju ja ilm on suurema sajuta.
Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -17 kuni -22, kohati -25 kraadi. Päeval tuleb külma 14 kuni -19 kraadi.

Öö vastu jõululaupäeva tuleb tänase prognoospildi järgi kõrgrõhuala servas sajuta ja vaikne ning pakaseline. Õhutemperatuur on -18 kuni -25, kuid pole välistatud, et kohati võib veel paar-kolm kraadi madalamale langeda. Päeva peale suureneb loode poolt madalrõhkkonna surve. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb -6 kuni -12 kraani, ida- ja lõunapoolsetes maakondades on päev pakaseline, õhtuks tõuseb -14 kuni -19 kraadini.

Teisipäeval ja kolmapäeval avaldab Skandinaaviast survet madalrõhkkond. Venemaa poolt ulatub aga kõrgrõhuala serv veel Balti riikideni. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Läänekaarest tuleb pehmemat õhku ja ilm maheneb.

Jõulu esimene ja teine püha on enamasti pilvise taevaga. Lääne- ja looderannikul võib ka veidi lund sadada. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösiti Lääne- ja Loode-Eestis -2 kuni -8, ida pool -8 kuni -13, kagunurgas ööl vastu teisipäeva veel kuni -17 kraadi, päeval -1 kuni -6, Kagu-Eestis kuni -10 kraadi.