EMHi teatel tuleb pühapäeval pilvkattesse selgemaid laike juurde ja ilm on enamasti sajuta. Tuul puhub idakaarest ja on sisemaal nõrk, rannikul mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on päeval saartel -10 kraadi piires, mandril -12 kuni -17 kraadi.

Öö vastu jõululaupäeva võib veel sajuta olla. Kagutuul hakkab aga tugevnema. Õhutemperatuur on saartel -7 kuni -12, mandril -15 kuni -20 kraadi. Kagu-Eestis pole välistatud temperatuuri langus -23 kraadini.

Kui lääne poolt madalrõhkkond jõulisemat survet avaldab, siis võib saartel juba lund sadama hakata. Päeva peale laieneb madalrõhkkond Läänemere idakaldale. Lumesadu levib tõenäoliselt mandrile, õhtul võib ka Ida-Eestisse jõuda ja teeb tuisku. Õhutemperatuur tõuseb saartel -5 kuni -10 kraadini, mandril on -11 kuni -16 kraadi külma.

Jõulu esimesel pühal jõuab Rootsi rannikule madalrõhkkond ja selle idaserv laieneb üle Läänemere. Sajab lund ja tuiskab. Kagutuul on enamasti tugev. Õhutemperatuur on öösel saartel -5 kuni -10 kraadi, mandril -10 kuni -15 kraadi, kohati -18 kraadi, päeva jooksul tõuseb saartel 0 kraadi ümbrusse, mandri lääneosas 0 kui -5 kraadini, idaosas võib veel suurema osa päevast püsida -10 kraadi piires.

Läheb sulaks

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond Soome edelarannikule ja toob mahedama õhu Läänemere idakaldale. Läheb sulale ja libeduseoht on suur! Öösel sajab aeg-ajalt lund ja lörtsi ning ida pool võib ka tuisata. Tuul pöördub kagust edelasse ja on tugev. Õhutemperatuur tõuseb saartel +3 kraadini, mandril on -3 kuni +2 kraadi. Päeval sajab lörtsi ja vihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi.