Reedel on Leedu kohal äge madalrõhkkond ja selle põhjaserv katab Eesti. Öösel sajab lund ja tuiskab. Tugevam on sadu Eesti lõunapoolses osas ja saartel, seisab EMHI nädalaprognoosis. Ka looderannikul võib tihedat lund tulla. Päeval on ka selgimisi ja lund tuleb vahete-vahel, sadu on sisemaal juba enamasti nõrk. Kõikjal on pinnatuisku.

Puhub kirdetuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti 20 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -3 kuni -9 kraadi.

Laupäeval madalrõhkkond nõrgeneb, kuid selle põhjaserv ulatub veel Eesti kohale. Sadusid on hõredalt ja põhiliselt rannikualadel. Tuul puhub kirdest, on öösel veel tugev, päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -10 kuni -16, päeval -8 kuni -13 kraadi.

Pühapäeval tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm on suurema sajuta. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -12 kuni -18, päeval -7 kuni -13 kraadi.

Esmaspäeval püsib kõrgrõhkkonna mõjul suurema sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur on öösel -10 kuni -15, Eesti lõunapoolses osas kuni -18 kraadi. Päeval on -7 kuni -13 kraadi.

Teisipäeval on ülekaalus kõrgrõhuvöönd ja ilm kuni pärastlõunani enamasti sajuta ja vaikne. Õhtuks aga laieneb Kesk-Euroopast madalrõhkkonna serv Eestini, lisandub niiskemat õhku ja Edela-Eestist alates hakkab lund sadama. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -8 kuni -13, Ida-Eestis -14 kuni -18, päeval -5 kuni -9, Ida-Eestis kuni -12 kraad.

Kolmapäev on madalrõhkkonna mõjul pilvine. Enam on sadusid öösel, päeval vähem. Idakaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -6 kuni -12, päeval -3 kuni -8 kraadi.

Neljapäevaks on tõenäoliselt uut madalrõhkkonda oodata. Kui tsüklon jõuab Läänemere kohale, siis läheb sulale. Kui aga Musta mere äärest suundub Venemaa lääneserva uus madalrõhkkond, siis jääb Eesti selle külmemasse lääneserva ja õhutemperatuur püsib miinuspoolel.