Laupäeval eemaldub kõrgrõhuala Kesk-Venemaa suunas, kuid selle loodeserv ulatub üle Läänemere. Ilm on suurema sajuta, vaid õhtupoolikul sajab siin-seal vähest lund, teatab EMHI. Skandinaavia ja Soome põhjaosast suureneb madalrõhkkonna surve ja tõstab edelatuule tugevamaks. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis öösel -3 kuni -8, päeval -1 kuni -3, Kesk- ja Ida-Eestis on öösel -9 kuni -12, päeval on -4 kuni -8 kraadi.

Pühapäeval püsib kõrgrõhkkonna loodeserv Eesti kohal. Suuremat sadu tulemas pole. Atlandilt läheneb aga väga aktiivne tsüklon ja selle lääneserv tungib juba Skandinaaviasse. Selle mõjul paisub Läänemerel edela- ja lõunatuul tugevaks. Õhutemperatuur on öösel rannikul kuni -8, sisemaal -10 kuni -15 kraadi, Lõuna-Eestis võib veel paar kraadi madalam olla, päeval -7 kuni -12 kraadi.

Esmaspäeva öösel jõuab madalrõhulohk Läänemerele. Eestis on ilm veel põhiliselt sajuta. Puhub tugev lõuna- ja kagutuul. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -8 kuni -12, Kesk- ja Ida-Eestis -12 kuni -17. Päeval madalrõhulohk nõrgeneb ja liigub üle Läänemere Soome poole ning toob lund ka Eestisse. Esialgu Eesti lääneossa, õhtul laieneb sadu ida poole. Tuul pöördub kagust lõunasse ja edelasse ning on tugev. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -1 kuni -6, Kesk- ja Ida-Eestis -7 kuni -10 kraadi.

Teisipäeval jõuab järgmine madalrõhulohk Skandinaaviasse. Läänemere idakaldal saab lühiajaliselt mõjusamaks kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail tuleb meil siin-seal veidi lund juurde. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -1 kuni -5, päeval 0 kuni -3, Kesk- ja Ida-Eestis öösel -5 kuni -10, päeval -2 kuni -7 kraadi.

Kolmapäeval (jõuab Skandinaaviasse uus ja aktiivne madalrõhkkond. Öösel jõuab sadu Lääne-Eestisse. Kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -1 kuni -4, Kesk- ja Ida-Eestis -5 kuni -9 kraadi. Päeval liigub madalrõhulohk Läänemere idakaldale ja selle eel paisub lõunakaare tuul tormiks. Lisandub niiskust ning jõuab soojem õhumass. Lumesadu muutub intensiivseks ja teeb tuisku. Lääne pool läheb sadu üle lörtsiks. Jäiteoht on suur. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis 0 kuni +3 kraadini, idapoolsetes maakondades on päeval -1 kuni -4 kraadi, õhtul läheb seal ka sulale.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond Soome ja selle lõunaservas sajab Eestis aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 0 kuni +2 kraadi.

Reedel eemaldub madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele ja ühes sellega ka tugevam sadu ja soojem õhk. Siin-seal sajab veel lörtsi, lääne pool võib sekka ka vihma tulla. Sajuhulk peaks aga juba võrdlemisi väike olema. Tuul nõrgeneb ning puhub edelast ja läänest. Õhutemperatuur kõigub null kraadi ümbruses.