Laupäeval katab Läänemere ümbrust kitsas kõrgrõhuvöönd. Lõunatsüklon liigub Ukrainast edasi Venemaale ja selle sadu Eestini ei ulatu. Tuul puhub põhjast ja kirdest 5-12 m/s. Õhutemperatuur öösel -9 kuni -15, Eesti lääneosas ja põhjaservas kuni -20, päeval -1 kuni -7, kirjutab EMHI oma nädalaprognoosis.

Pühapäeval tugevneb kõrgrõhuvöönd ja ilm on sajuta. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -12 kuni -20, meretuulega rannikul on veidi kõrgem, päeval -1 kuni -7 kraadi.

Esmaspäeval jääb Eesti kõrg- ja madalrõhuala piirimaile. Idakaarest lisandub niiskust ja päeva peale võib veidi lund pudeneda. Kirdetuul tugevneb tasapisi. Õhutemperatuur on öösel -12 kuni -18, kohati -20, päeval -4 kuni -8 kraadi.

Teisipäeval suureneb Kesk-Euroopast madalrõhkkonna mõju. Selle sadu veel meile ei ulatu. Ida- ja kirdetuul aga paisub tugevaks ja teeb pinnatuisku. Õhutemperatuur on öösel -10 kuni -16, päeval -4 kuni -7.

Kolmapäeval on ida- ja kirdetuul jätkuvalt väga tugev, sest Eesti on kahe rõhuala piirimail - põhja pool on väga võimas arktilise õhuga kõrgrõhuala ja Läänemere lõunakaldal püsib madalrõhuala. Kohati võib veidi lund sadada, aga pinnatuisku on kõikjal. Õhutemperatuur on öösel -8 kuni -14, päeval -4 kuni -8 kraadi.

Neljapäeval jätkub kahe rõhuala vastasseis. Madalrõhkkonna jõud siiski tasapisi raugeb ja kirdetuul nõrgeneb. Kohati võib nõrka lund sadada. Õhutemperatuur on öösel -8 kuni -13, kohati -16, päeval -4 kuni -8 kraadi.

Reedel on Eesti kõrgrõhuala servaalal. Kohatise lumesaju võimalus püsib. Puhub mõõdukas kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel -10 kuni -15, kohati -18, päeval -3 kuni -8 kraadi.