Mäntykannas otsis välja andmed selle talve keskmiste temperatuuride kohta Helsingi Kaisaniemi mõõtmispunktis:

- keskmine temperatuur, detsember (2012): -5,3 ºC

- keskmine temperatuur, jaanuar (2013): -4,9 ºC

- keskmine temperatuur, veebruar (2013): -1,8 ºC

Märtsi keskmine temperatuur on pärast eelmist nädalavahetust Helsingis olnud umbes -8 kraadi, mis on viis kraadi alla keskmise, kirjutab Mäntykannas. See annab suure potentsiaali, et märtsist tuleb kõige külmem talvekuu, sest ilma soojenemist ei ole ette näha enne aprilli.

Mäntykannase sõnul võime ehk lihavõteteks jõuda märtsi keskmiste temperatuurideni, kuid see pole kindel. On väga tõenäoline, et termiline kevad hilineb sel aastal vähemalt paar nädalat.

See ei ole Soome ilmablogija sõnul siiski midagi erakordset, sest märts on külmim talvekuu keskmiselt kord kümne aasta jooksul. Helsingi-Kaisaniemi mõõtmispunkti ajaloo külmim märts oli aastal 1917, kui kuu keskmine oli -9,6 kraadi. Rekordeid Mäntykannase sõnul sel aastal loodetavasti ei lööda.

Järgmisel nädalal on suurem pilt Euroopas selline, et Kesk-Euroopas domineerib tugev madalrõhkkond ja Soomest põhjas asub kõrgrõhkkond. Suvel tooks selline paigutus Mäntykannase sõnul kaasa korraliku kuumalaine, kuid et tohutu Siber, kust õhuvoolud järgmisel nädalal meie kanti jõuavad, on märtsis veel jäiselt külm, siis tuleb ka meil sama saatusega leppida. Ida-Euroopa ning Lõuna- ja Kesk-Rootsi saavad tugeva idatuulega lisaks ohtralt lund ja lörtsi.