EMHI teatel on soe õhk kapseldunud 45. laiuskraadi taha. Täna kerkis see koos Valgevene kohale triivinud tsükloniga veidi põhja poole, kuid edaspidi liigub kiirelt taas Vahemere äärde ja jääb sinna esmaspäevani. Eestisse toob sama pööris mitmele poole lumesadu ja tuntavama tuule.

Laupäeval suundub Eesti poole taas Skandinaavias asetsev kõrgrõhkkond. Taevas pühitakse põhjakaare tuulega pilvedest puhtaks ja päevasel ajal paneb päike sulaveed jooksma.

Lõppeva nädala viimasel päeval on oodata külalist loodest. Norra merel moodustuv tsüklon liigub pühapäeva ja esmaspäeva jooksul üle Skandinaavia kagusse - lastiks lumepilved ja puhanguline tuul. Õhulaeva kurss on veel natuke ebamäärane ja see võib sama suure tõenäosusega seilata nii üle Eesti kui Lõuna-Soome.

Madalrõhkkonna lahkudes Venemaale hakkab Baltimaades õhurõhk tõusma ning alates teisipäevast võtab ohjad täielikult üle kõrgrõhkkond. Seegi kannab endas külma õhku, mistõttu tulevad ööd endiselt jäised, päevad aga päikeseküllased. Lootust siiski on, et külmale tehakse tuul alla, sõnas sünoptik Maile Meius.

Uue nädala esimesel poolel ärkab Põhja-Atlandil talveunest uus võimas madalrõhkkond, millel on jõudu tõsta sooja õhu piir Lõuna-Euroopast Briti saarte ja Taanini. Seeläbi tõuseb õhutemperatuur Lääne- ja Kesk-Euroopas +10-ni ja üle selle. Ehk hakkab siis nädala teisel poolel külmamüür mõranema ka Eestis ja ilm võtab kevadised tuurid üles.

Täna päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, saju võimalus on suurem Pärnu-Kunda joonest ida pool. Puhub kirde- ja põhjatuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 13-15 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +4.

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Ida-Eestis sajab lund, hommikuks sadu lakkab. Puhub kirde- ja põhjatuul 5-10, saartel ja rannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni -8. Päeval on päikesepaisteline kuiv ilm. Puhub valdavalt loodetuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +6.

Pühapäeva öösel tuleb vähese pilvisusega sajuta ilm. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse 2-8, saartel hommikul kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on -7 kuni -12, rannikul kohati -4 kraadi. Päeval pilvisus tiheneb, pärastlõunal alates Loode-Eestist hakkab lund ja lörtsi sadama. Puhub lõuna- ja edelatuul 3-9, saartel kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi. Puhub edela- ja läänetuul 4-10, saartel puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni -7. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, õhtul saju võimalus väheneb. Edela- ja läänetuul pöördub loodesse 4-10, saartel puhanguti 15 m/s, õhtul tuul vaibub. Õhutemperatuur on 0 kuni +3.