Homme läheneb Rootsi lõunaosast madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere idakalda. Lisandub niiskust. Öösel sajab siin-seal lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +2 kraadi. Päeval jõuab soojem õhumass Eestisse. Vahetevahel sajab vihma. Ida- ja kagutuul läheb õhtu poole tugevamaks. Õhutemperatuur tõuseb +4 kuni +9 kraadini, seisab EMHI nädalaprognoosis.

Laupäeval liigub madalrõhkkond piki Rootsi rannikut kirdesse ja katab Eesti sajupilvedega. Enamasti sajab vihma, öö hakul tuleb sekka ka lörtsi. Puhub võrdlemisi tugev kagutuul. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi. Ennelõunal sajab vihma. Pärastlõunal sajutsoon eemaldub ja alates saartest ilm paraneb. Tuul pöördub edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on +4 kuni +9 kraadi.

Pühapäeva öösel madalrõhkkond eemaldub ja saju võimalus väheneb. Tuul pöördub järk-järgult läänekaarde. Õhutemperatuur on -1 kuni +2 kraadi. Päevaks laieneb kõrgrõhkkond Skandinaaviast Eesti kohale. Pilved hõrenevad ja ilm on sajuta. Õhutemperatuur on +4 kuni +9 kraadi.

Esmaspäeva öösel liigub kõrgrõhkkond üle Läänemere ja päeval eemaldub Leedu kohale. Eesti jääb selle servaalale. Ilm on sajuta. Tuul pöördub edelasse ja lõunasse ning tugevneb. Edelavoolus lisandub märksa soojemat õhku. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval +7 kuni +12 kraadi.

Teisipäeval taandub kõrgrõhuala veidi lõuna poole, kuid selle servas on öö Eestis sajuta ja võrdlemisi rahulik. Õhutemperatuur on +1 kuni +5 kraadi. Päeval läheneb Skandinaavia põhjatipule aktiivne madalrõhkkond ja selle vihmapilved võivad pärastlõunal Loode-Eestisse jõuda. Edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on +8 kuni +13 kraadi, meretuulega rannikul jääb aga +5 kraadi lähedale.

Kolmapäeval haarab madalrõhkkond kogu Skandinaavia enda all ja vihmasadu laieneb. Tuul puhub lõunast ja edelast ning on tugev. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +5, päeval +7 kuni +12 kraadi.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond üle Botnia põhjatipu. Selle lõunaserva mööda liigub öösel üle Eesti vihmasadu. Päeval on pilvi hõredamalt ja vaid üksikute sajuhoogude võimalus. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhk on veidi jahedam. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +5, päeval +6 kuni +10 kraadi.