Täna hommikul on Merilainu sõnul külm front Eestist küll üle ratsutanud, kus äikesega, kus ilma, kuid lõuna pool võimutsevale suurele suvele pole veel lõplikku piiri ette seatud.

"Nii kerkib frondijoon päeva jooksul taas põhja poole, kas äikesega või ilma, ja toob lõunapiiri lähedale üle 20 kraadi sooja. Põhja-Eestis võib aga olla üsna jahe ja seda suhteliselt vaikse ilmaga merelt puhuva briisi tõttu," lisas Merilain.

Laupäeva öösel liigub üle Eesti veel üks madalrõhulohk ja see loob jällegi hoovihma ja äikesevõimaluse üle maa. "Päeval peaks ilm paranema," lubab Merilain. "Madalrõhulohu või koguni osatsükloni möödumiselt hakkab õhurõhk tõusma ja Kesk-Euroopast läheneb kõrgrõhuhari."

Ka pühapäeval võib paremal juhul olla Põhja-Eestis kõrgrõhuala, mille külje alla poeb sooja ja jaheduse piir 10 kraadi isotermi näol 1,5 km kõrgusel. See loob sünoptiku sõnul vihma ja äikesevõimaluse peamiselt Ida- ja Lõuna-Eestisse.

Uue nädala keskel võib minna suviseks

Uue nädala algul kujuneb vastasseis Venemaa püsiva kuumaõhuga kõrgrõhuala ja Lääne-Euroopasse saabuva uue tsükloni vahel. "Ja nagu sageli siin Läänemere ääres juhtub, oleme just sooja ja külma piirimail," sõnas Merilain. "Nii võib vähemalt Kagu-Eestis aeg-ajalt suvesoojus külas olla. Põhja pool ja Lääne-Eestis tuleb vähesega leppida."

Nädala keskel või teises pooles läänepoolne tsüklon Merilainu sõnade järgi hääbub ja kõrgrõhuala Venemaalt või uus kõrgrõhuala saab meie mail võidu. "Parimal juhul tulebki varajane suvi pikemalt kohale. Aga ootame oma kosutavad kevadvihmad ära."