Lähiajal lisandub lõunakaarest suviselt sooja õhku. Sisemaal tõuseb õhutemperatuur üle 20 kraadi, seisab EMHI nädalaprognoosis. Rannikumeri on aga veel väga jahe. Veetemperatuur on enamasti soojenenud 8 kuni 12 kraadini ja seetõttu meretuulega rannikualadel jääb lähiaja soojapiiriks maksimaalselt 15 kraadi.

Reedel taganeb kõrgrõhkkond Koola poolsaarele ja selle serva mööda jõuab meile soojemat ja niiskemat õhku. Päeval sajab paljudes kohtades hoovihma ja on äikest. Ida- ja kirdetuul tugevneb eelkõige põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 14, päeval tõuseb 20 kuni 25 kraadini.

Laupäeval liigub kõrgrõhuala Põhja-Venemaale. Mõjusamaks madalrõhkkond, mis laieneb Kesk-Euroopast Läänemere kohale. Kahe rõhuala piirimail puhub idakaare tuul. Soojust tuleb lisaks, aga on ka hoovihma ja äikest. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 15, päeval 23 kuni 28 kraadi.

Pühapäeval ulatub Kesk-Euroopast madalrõhkkonna kirdeserv üle Eesti. Öösel on vihmahooge harvem, päeval aga sajab hoovihma ja on äikest. Idakaare tuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 21 kuni 26 kraadi.

Esmaspäeval peaks suvine soojus püsima. Kohati sajab hoovihma, on äikeseoht. Puhub ida- ja kirdetuul, tuntavam on tuul põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 20 kuni 25 kraadi, Põhja-Eestis võib ilm pisut jaheneda.

Teisipäeval ja kolmapäeval on soe, kuid ebapüsiv ilm. Hoovihma ja äikese võimalus püsib. Tuul puhub idast ja kagust ning tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösiti 9 kuni 14, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Neljapäeval on ikka kohatiste vihmahoogude võimalus. Puhub nõrk kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 14, päeval 18 kuni 23 kraadi.