Teisipäeva ööks laieneb kõrgrõhkkond Venemaa põhjaaladelt üle Soome ja selle servas on Eestis taevas enamasti selge. Õhutemperatuur langeb 9 kuni 14 kraadini. Idatuul on võrdlemisi tugev, sest lõuna poolt avaldab survet Läänemere lõunavete kohale liikuv madalrõhkkond, seisab EMHI nädalaprognoosis.

Päeval suundub madalrõhkkond edasi Taani väinade poole. Madalrõhkkonna mõju Eestile on tugevam. Pilverünki on enam. Hoovihma ja äikese võimalus on suurem Lõuna- ja Edela-Eestis. Puhub tugev ida- ja kirdetuul, puhangud ulatuvad sisemaal 13, rannikul 16 m/s. Lisandub sooja õhku. Õhutemperatuur tõuseb 19 kuni 23 kraadini, vaid meretuulega rannikul on märksa jahedam.

Kolmapäevaks tuleb madalrõhualale Venemaa lõunaoblastite kohalt täiendust ja see laieneb vööndina üle Eesti. Öösel on sadusid enam lõunapoolsetes maakondades, päeval üle Eesti. On äikest ja sadu on intensiivsem õhtupoolsel ajal. Idakaare tuul on tugevam eelkõige Põhja-Eestis. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 16 kuni 20, kus vihmahooge harva, tõuseb veel paar-kolm kraadi kõrgemale.

Neljapäeval koondub madalrõhkkond Kesk-Euroopa kohale ja selle kirdeserv ulatub Eesti kohale. Sajab hoovihma ja on äikest. Tuul puhub idakaarest. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 16 kuni 20 kraadi. Kui kaguvoolus jõuab soojemat õhku lisanduda, siis tõuseb kuni 25 kraadini.

Reedel oleme kahe rõhuala piirimail. Soomes ja Loode-Venemaal on valitsevaks kõrgrõhuala. Kesk-Euroopat katab ikka madalrõhkkond ja tõenäoliselt on selle mõju Läänemere idakaldale tugevam. Madalrõhkkonna serva mööda kandub meile väga soe õhumass. Hoovihma ja äikese võimalus on suur. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 22 kuni 26 kraadi. Idakaare tuulele avatud rannikud on aga jahedad.

Laupäeval madalrõhkkonna mõju nõrgeneb ja kõrgrõhkkond saab veidi mõjusamaks. Kuid kohatistest äikesevihmadest see ikka hoida ei suuda. Puhub nõrk ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 22 kuni 27 kraadi.

Pühapäeval laiendab Kesk-Euroopa madalrõhkkond taas haaret põhja poole. Hoovihma ja äikese võimalus on uuesti laialdasem. Puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 20 kuni 25 kraadi.