Reedel on Eesti kahe rõhuala piirimail. Soomes ja Loode-Venemaal on valitsevaks kõrgrõhuala. Kesk-Euroopat katab ikka madalrõhkkond ja selle kirdeserva mõju on Läänemere idakaldale tugevam. Hoovihma ja äikese võimalus on öö hakul, pärast keskööd taevas selgineb. Päeval toimub kiire rünksajupilvede areng. Lõunast alates on hoovihma ja äikese võimalus suur. Tuul on nõrk ja idakaarest. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 10 kraadi ümbrusse, rannikul on sooja kuni 14, päeval 18 kuni 23 kraadi, pärastlõunal võib tõusta 25-ni kaadi, kirjutab EMHI oma nädalaprognoosis.

Laupäeval saab Kesk-Euroopa kohal olev madalrõhkkond Musta mere äärest täiendust ja madalrõhkkonna serv ulatub ikka Läänemere ümbrusse. Vihmahooge on laialdasemalt öö hakul ja siis taas päevasel ajal. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Madalrõhkkonna serva mööda kandub meile väga soe õhumass. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 15, päeval 22 kuni 27 kraadi. Kuid sajuhoogude all ja ka meretuulele avatud rannikul kuni 15 kraadi.

Pühapäeval saab veidi mõjusamaks kõrgrõhkkond ja kaitseb ka esmaspäeval laialdaste sadude eest. Kuid päeval võib arenevatest rünkpilvedest kohati hoog vihma tulla, pole välistatud ka äike. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 15, päeval 22 kuni 27 kraadi.

Teisipäeval ulatub idapoolne kõrgrõhkkond vähemalt üle Mandri-Eesti ja ilm püsib suviselt soojana. Puhub nõrk idakaare tuul. Saartele võib aga Läänemerelt niiskem õhk jõuda ning vihma tuua. Õhutemperatuur öösel 10 kuni 15, päeval 20 kuni 25, saartel võib jääda alla 20 kraadi.

Kolmapäeval oleme idapoolse kõrg- ja läänepoolse madalrõhkkonna piirimail. Päeval võib hoovihma sadada. Tuul puhub põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 18 kuni 24 kraadi.

Neljapäeval on õhk veidi jahedam. Kuid kõrgrõhkkonna mõju on tugevam ja taevas selgem. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 17 kuni 22 kraadi.