Nädala algul ähvardab päevasoe tõusta kuni 30 kraadini, mis tähendab, et riskirühmadel võib see põhjustada terviserikkeid, kirjutab Yle.

Prognoosi kohaselt on teisipäeval Kesk- ja Lõuna-Soomes 30-protsendilise tõenäosusega oodata erakordset kuuma ilma, mil kraadiklaasinäit tõuseb 30 kraadini.

Eestis võib esmaspäeval arenevatest rünkpilvedest kohati hoog vihma tulla, pole välistatud ka äike. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 22 kuni 27 kraadi, vaid meretuulega rannikul on jahedam.

Teisipäeval ulatub idapoolne kõrgrõhkkond üle Eesti. Ilm on sisemaal sajuta ja püsib südasuviselt soojana. Pole aga välistatud, et Läänemerelt avaldab survet madalrõhkkond ja saartele võivad vihmahood jõuda ning siis on õhutemperatuur ka madalam.

Kolmapäeval jääb nii Põhja-Euroopas kui Venemaal valitsevaks kõrgrõhuala. Musta mere ümbrusest sirutub aga madalrõhkkond servaga põhja poole. Kahe rõhuala piirimail suureneb hoovihma võimalus. Tuul puhub põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 20 kuni 26 kraadi.