Homme jääb nii Põhja-Euroopas kui Venemaal valitsevaks kõrgrõhuala. Musta mere ümbrusest sirutub aga madalrõhkkond servaga põhja poole. Kahe rõhuala piirimail suureneb pärastlõunal hoovihma võimalus. Tuul on nõrk ja valdavalt idakaarest. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 18, päeval 23 kuni 29, kohati rannikul 18 kraadi.

Neljapäeval pöördub õhuvool kirdesse ja toob pisut jahedamat õhku. Pärastlõunal hoovihma ja äikese tõenäosus suureneb. Idakaare tuul võib veidi tuntavamaks muutuda. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17, päeval 21 kuni 27, rannikul paiguti 18 kraadi.

Reedel kuumus taandub. Põhja-Venemaalt ulatub kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale. Pilvi on võrdlemisi vähe ja ilm rahulik, kuid pärastlõunal hoovihmade võimalus. Õhk on pisut jahedam. Temperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 17 kuni 24 kraadi.

Nädalavahetusel (8.-9.06) on tõenäoline, et ilma Läänemere ääres mõjutab kahe kõrgrõhuala vahele kiilunud madalrõhuala. Sellega saabub piirkonda niiskem õhk ja saju tõenäosus suureneb kõikjal. Tuul ei tugevne. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 15 kuni 20 kraadi, Kagu-Eestis võib veidi soojem olla.

Esmaspäeval ja teisipäeval võib madalrõhuvööndis Läänemere ja Eesti kohal tekkida osatsüklon.Saju võimalus on suur igal pool. Puhub valdavalt läänekaare tuul. ÖÖsel on 9 kuni 14, päeval 15 kuni 20 kraadi.