Reede öösel eemaldub madalrõhulohk Venemaale ja viib kaasa palavuse. Öö hakul võib idapoolsetes maakondades veel äikesevihma sadada. Tuul pöördub kõikjal läänekaarde ja ulatub rannikul 11 m/s. Sooja on 12 kuni 17 kraadi, seisab ilmateenistuse nädalaprognoosis.

Päeval tugevneb Läänemere idakaldal väike kõrgrõhkkond. Õhumass on jahedam ja kuivem ning ilm suurema sajuta. Üksnes pärastlõunal võib üksik pilverünk lühiajalise vihmahoo anda. Puhub nõrk läänekaare tuul. Sooja on 20 kuni 25, meretuulega rannikul paar kraadi vähem.

Laupäeval ja pühapäeval pöördub õhuvool taas lõunakaarde ning avab soojemale ja niiskemale õhule pääsu põhja poole. Eesti kohale kandub madalrõhuvöönd, mis eraldab läänepoolset jahedust idapoolsest kuumast õhust. Kontrastsel alal on soodsad tingimused võimsate rünksajupilvede arenguks. Sajab hoovihma, on äikest. Sajuhood ja pilvealused tuulepuhangud võivad kohati tugevad olla. Tuul puhub laupäeval põhjakaarest, pühapäeval pöördub läänekaarde. Sooja on öösiti 13 kuni 18, päeval 17 kuni 22, Ida-Eestis kuni 25 kraad.

Esmaspäeval ja teisipäeval tugevneb Läänemere ääres kõrgrõhuhari. Madalrõhuvöönd aga nihkub enam Venemaa piiresse. Kahe rõhuala piirimail on hoovihma tõenäosus suurem idapoolsetes maakondades. Tuul puhub valdavalt läänekaarest. Tõenäoliselt jääme mõõdukalt sooja õhumassi. Sooja on öösiti 11-12 kraadist Lääne-Eestis 15 kuni 17 kraadini ida pool, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Kolmapäeval toob kaguvool Eesti kohale taas palavuse. Musta mere äärest sirutub mitmeosaline madalrõhuvöönd Läänemereni. Lisandub niiskust ning uuesti on hoovihma ja äikese võimalus suurem. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on öösel on 13 kuni 16, päeval 21 kuni 28 kraadi.

Neljapäeval madalrõhuvöönd nõrgeneb ja sajuhooge on vähem ning ilm vaikne. Kuumus annab järele. Sooja on öösel on 10 kuni 15, päeval 20 kuni 25 kraadi.