"Vara küll veel hõisata, kui pool suve alles tulemas, aga sünoptikuna meenuvad, et ka 1999. aastal, 2002. aastal ja mõnel teiselgi rääkisid ilmamudelid sageli petlikku keelt ilmamuutuse tulekust. Tegelikult oli vaid mõni päev, vahel ka nädal, kus väheke jahedust ja vihma ära eksis, siis aga taastus kõrgrõhuala ilm."

Seekord ootasid vist juba kõik 10. juuli, seitsmevennapäeva vihmasid. Aga need sadasid vette, Eesti merepiiri lähedusse ja mõni sagar sattus ka saartele ja veel vähem mandrile. Alustades võrgus kättesaadavast USA ilmateenistuse kuu keskmise õhutemperatuuri anomaalia arvutusest, on tõepoolest veidike kõhe suure ja sooja südasuve jätkumisest rääkida, sõnas sünoptik.

Jälgides igapäevaselt, kuidas pikem arvutus vihma ja jaheduse suhtes ekslikuks osutub, tuleks pigem tähele panna tuleohutuse arvutust, sest just sealt hakkab juba silma, kus olukord päris põuaseks kipub. Kagu-Eestis saabub mõne lähema päevaga äärmiselt tuleohtlik seis. Ja kuigi mujal nagu polekski suurt viga, näeb igaüks oma kodumetsa või põllulapi seisu kõige paremini. Nõmmemetsa alused on purukuivad ja sama ka lillepeenras ja murulapil. 


Täna on sooja 19 kuni 25 kraadi ning ilm vähese pilvisusega ja sajuta. ilm.

Homme tuleb sooja 21 kuni 27 ning pühapäeval 20-27 kraadi. Kummalgi päeval pole vihma oodata. Vihmaseks võib minna esmaspäeval ning ka õhutemperatuur langeb: sooja tuleb 18 kuni 23 kraadi.