Sel nädalal vihmahooge toonud tsüklon on kadumas ja ilma hakkavad mõjutama külmakolded põhjast. Skandinaavia poolsaare põhjaosas on temperatuur juba alla nulli langenud, kusjuures kaugemal põhjas on külma juba -16 kraadi.

Reedel ja laupäeval asub Eesti kahe kõrgrõhuala vahel, mis toob vähese tuulega ja olulise sajuta ilma. Pühapäeval saabub siia põhjatsüklon, mis toob külmema õhu koos lörtsi- või lumesajuga. Ka esmaspäeval ja teisipäeval võib hooti lörtsi ja lund sadada. Õhutemperatuur langeb -5..-6 kraadini sisemaal, kuid tuul võib tajutavaid külmakraade mõjutada.

Reede öösel on pilves ilm. Ajuti sajab vihma, hommikul tekib kohati udu. Puhub lõunakaare tuul 1-6 m/s . Õhutemperatuur on 4..7 °C. Päeval on valdavalt pilves ilm. Kohati tibutab vihma, kohati on udu. Puhub muutlik tuul 1-6 m/s ja õhutemperatuur on 5..8°C.

Laupäeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma ning puhub läänekaare tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on 0..+6°C. Päeval on oodata pilves selgimistega ilma. Kohati sajab vähest vihma. Puhub edelatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on 3..7°C.

Pühapäeva hommikul võib ka lörtsi sadada. Puhub edelatuul 4-10 m/s, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 0..+3°C. Päeval sajab vihma ja lörtsi, kohati ka lund. Tuul pöördub edelast loodesse 5-12, saartel puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on +1..+3°C, õhtupoolikul langeb.

Esmaspäeval jätkub vähene lörtsi- ja lumesadu. Vahelduva pilvisusega ilm. Puhub loodetuul 5-12, saartel puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, rannikul kohati +2°C. Päeval on õhutemperatuur -1..+3°C.