Kui kolmapäeval ja neljapäeval on ilm veel rahulik, siis neljapäeva hilisõhtul puhub saartel juba tugev edelatuul.

Reedel tuul tugevneb ning õhtul puhub loodetuul juba üle 25 m/s. "Eelkõige puudutab see lääne-ja looderannikut, kuni 27 m/s puhuvat tuult jagub läänerannikule terveks laupäevaks. Alles pühapäeval hakkab tuul vaikselt nõrgenema," öeldi Delfile EMHI ilmaprognooside osakonnast.

Liiklusolud muudab nädalavahetusel eriti keeruliseks lörtsi- ja lumesadu ning ilma külmenemine. "Reede õhtul läheb ilm miinuskraadidesse, sajab lund ja lörtsi, võib ka tuisata. Tuisk puudutab eelkõige mandrit," lisas sünoptik.

Neljapäeval püsib Põhja-Euroopa kohal tugev läänevool. Üks madalrõhkkond alles eemaldub, päeval jõuab uus juba Skandinaaviasse. Öö hakul on sajuhooge vähe ja ilm rahulik. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi, lääneservas aga tõuseb juba üle 0 kraadi. Edelatuul tugevneb. Pilved tihenevad uuesti hommikuks ja neist tuleb saartel nii lörtsi kui vihma. Mandril sajab enamasti lörtsi. Õhtul muutub sadu tihedaks ning edela- ja lõunatuul paisub väga tugevaks. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi.

Reedel jõuab Läänemere äärde uus ja väga aktiivne madalrõhkkond. Kui keeris veelgi ägeneb, siis paisub Eestis lõuna- ja edelatuul väga tugevaks, puhanguid kuni 20, rannikul üle 25 m/s. Tihe sadu tuleb alla lörtsi ja lumena. Madalrõhkkonna järel võib õhtu poole tugevat loodetuule tormi teha. Õhutemperatuur varieerub ööpäeva vältel -2 kuni +2 kraadi vahel.

Liiklusolud võivad järsult halveneda - seepärast tuleb reedest prognoosi kindlasti jälgida. Muutuda võib nii tuule tugevnemise aeg, kiirus kui ka suund - seda olenevalt tsükloni trajektoorist.

Laupäeval eemaldub tsüklon Venemaa poole ja selle vahetus läheduses sajab meil hooti lund, tuiskab. Rannikul tuleb ka lörtsi. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni -4 kraadi.