Teisipäeval ulatub kõrgrõhuala üle Eesti. Ilm põhiliselt sajuta. Tsüklonaalne tegevus kandub Vahemeremaade kohale. Suure pöörise põhjapoolne serv ulatub küll Kesk-Euroopasse, kuid surve Läänemere äärsetele aladele väheneb ja idakaare muutub pisut rahulikumaks, vaid Liivi lahe ääres võib puhanguid kuni 14 m/s olla.

Õhutemperatuur on öösel -13 kuni -19, selgema taeva all paar-kolm kraadi alla -20 kraadi, päeval on -7 kuni -14 kraadi.

Mandri põhjaserva võib kesknädalal tuua veidi lumelisa

Kolmapäeval koondub kõrgrõhkkond Soome kohale ja Eesti jääb selle servaalale. Kaugel Balkanimaade kohal oleva madalrõhuala mõjul pöördub meil tuul kindlamalt kirdesse ja see toob madalaid lumepilvi mandri ja Hiiumaa põhjaserva. Sisealadel on ilm sajuta. Õhutemperatuur on öösel -13 kuni -19, selgema taeva all kuni -23 kraadi, päeval on -9 kuni -14 kraadi.

Neljapäevaks muutub kõrgrõhkkond võimsamaks ja tuleb reedeks Eesti kohale. Sisemaal on taevas selgem ja ilm sajuta. Vaid meretuulega rannikul on kerge lume võimalus. Tuul puhub valdavalt idakaarest, reede päevaks vaibub ja on muutliku suunaga. Öösel selgema taeva langeb õhutemperatuur -16 kuni -22- kraadini, kohati on külma -24 kraadi, päeval on külma -10 kuni -15 kraadi.

Nädalavahetusel suuremat sadu ei tule

Nädalavahetusel aktiviseerub tsüklonaalne tegevus Norra merel, selle surve ulatub Skandinaaviasse. Uute andmete kohaselt võib tuul tõusta ka Rootsi rannikul. Kuid Läänemere idaranniku jätab tänane prognoospilt madalrõhkkonna mõjusfäärist välja.

Laupäev tuleb ikka sajuta. Tuul pöördub läänekaarde, kuid on nõrk. Õhutemperatuur on -12 kuni -17, kohati -20 kraadi, päeval on -5 kuni -10 kraadi.

Pühapäeval ulatub kõrgrõhkkonna loodeserv Eesti kohale. Suuremat sadu ei tule. Tuul puhub läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel -10 kuni -15, kohati -18, päeval -5 kuni -10 kraadi.

Nädala pärast katab kõrgrõhkkonna serv Balti riike. Läänemerel aga suureneb madalrõhkkonna mõju. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Ilm on sajuta. Õhutemperatuur on öösel -12 kuni -18, päeval -7 kuni -12 kraadi.