Ilmaportaali prognoosi kohaselt on lähinädalatel oodata talve kohta suhteliselt soojasid päevi ja öid. Näiteks lubab portaal terve järgmise nädala Tallinnasse vaid plusskraade. Ka ülejärgmine töönädal tuleb suhteliselt soe ning temperatuur langeb miinustesse alles nädalavahetusel ning siis ka on külma vaid -1°C.

Peale miinuskraadides nädalavahetust algab aga veebruari viimane nädal äärmiselt soojalt, esmaspäeval lubatakse siis juba sooja +5°C. Ilm külmeneb mõnevõrra nädala lõpuks, kuid märts algab jälle soojalt.

Samas on Vene portaali järgi ilmad siiski suhteliselt pilves, päikest näeb rohkem veebruari lõpus ja märsti alguses.

Kuigi Vene portaal on enda ilmaennustuse juba pikemalt ette teinud, siis EMHI prognoos on tehtud järgmise nädala lõpuni, kuid see kattub suuresti idanaabrite juures tehtud arvutustega.

Täna päeval jõuab EMHI andmetel Läänemere lõunaosast kohale uus madalrõhulohk. Öö esimesel poolel sajab veel mitmel pool lörtsi ja vihma. Õhtupoolikul jõuab uus lörtsi ja vihmasaju ala Lääne-Eestisse. On jäiteoht. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval 0..+3°C.

Esmaspäeval on Eesti kohal madalrõhulohk. Sajab lörtsi ja vihma. Püsib jäiteoht. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel ~0, päeval 0..+2°C.

Teisipäeval madalrõhulohk asendub nõrga kõrgrõhuharjaga. Öösel sajab lörtsi, vihma ja lund, päev on peamiselt sajuta, kuid õhtuks jõuab Saaremaale juba uue osatsükloniga seotud lume- ja lörtsisaju ala. On jäiteoht. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, päeval +1..-1°C.

Kolmapäeval liigub üle Läänemere lõunast põhja poole osatsüklon. Sajab lörtsi ja lund, päeval ka vihma. On jäiteoht. Puhub mõõduka lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-2, päeval 0..+2°C.

Neljapäeva öösel libiseb üle Eesti kiiresti kõrgrõhuhari. Öösel sajab veel kohati, päev on enamasti sajuta. Puhub mõõdukas edelatuul, pealelõunal pöördub tuul kagusse. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, päeval 0..+3°C.

Reedel on Läänemerelt oodata järgmist madalrõhulohku. Öö on sajuta, päeval sajab lund ja lörtsi. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, päeval 0..+3°C.