Kuigi täna lõõskab mitmel pool veel päike ja õhutemperatuur võib kohati tõusta üle 30 soojapügala, võib juba eeloleval nädalal rannariided koju jätta, sest juba teisipäevast on oodata väga järsku õhutemperatuuri langust.

"Täna on leitsaku viimane päev," ütles valvesünoptik värsket ilmaprognoosi kommenteerides. "Öösel läheb külm front üle, aga suurt vihma ja äikest Eestisse oodata ei maksa. Esmaspäeval on Mandri-Eestis veel võrdlemisi ilus ja soe ning oodata on 20-26 soojakraadi, rannikul ja saartel on aga juba jahedam, kuusteist kuni kaheksateist soojuspügalat," rääkis valvesünoptik.

Sünoptiku sõnul on karmi ilmamuutust oodata aga teisipäeval, kui Arktikas tugevneb kõrgrõhuala ja see pöörab meil õhuvoolu põhja ning kirdesse. "Õhutemperatuur langeb tänaste prognooside järgi kõige rohkem teisipäeva pärastlõunal, kui põhjarannikul on oodata juba alla 10 kraadi," ütles ta.

"Edasi tulevad aga juba väga madalad numbrid. Öökülma kohta ei oska veel lubada, kuigi ka järgnevad ööd on väga madalate temperatuuridega," hoiatas sünoptik. "Kõige selle külma juures puhub ka veel tugev põhja- ja kirdetuul, seitse kuni kaksteist, puhanguti suisa viisteist meetrit sekundis," lisas tema.

"Neljapäeva öösel võib temperatuur maapinna lähedal langeda 0-i lähedale."