Tallinnas on täna hommikul ilus ilm. Juba kella 9 ajal oli pealinnas 21 kraadi sooja. Pärastlõunal aga meretuul tugevneb ja olemas on ka vihmavõimalus, ütles ilmateenistuse valvesünoptik Delfile.

Kontsert algab päikeses ja tuules

"Üksikud hoovihmad on võimalikud, kuid kuhu see pilv sattub, ei saa täpselt öelda," kõneles sünoptik. Ta ei välistanud, et vihmapilv võib ka lauluväljakule sattuda.

Vihmavõimalus on lauluväljakul kella 17 ajal. Samuti on Tallinna külje all äikesevõimalus. Üksikud hoovihmad võivad õhtupoolikul esineda mujalgi Eestis.

Tuul pisut tugevneb. Juba hommikul kella 9 ajal oli kirdetuule kiirus Rohuneemes puhanguti 8 kuni 10 meetrit sekundis, tuues endaga kaasa mere kohalt jahedamat õhku. Merevesi on Pirital ja Rohuneemes 14 kuni 16 kraadi.

Õhutemperatuur sisemaal tõuseb täna aga 26-27 kraadini.

Sellist uduüllatust nagu eile oli lauluväljakul, täna ei tule. Udulaam, mis eile käis mööda Soome lahte, liikus edasi Soome ranniku poole. Õhumass ühtlustus ja kadus ka udu.

Uus nädal tuleb tõenäoliselt südasuviselt palav ja päevane õhutemperatuur tõuseb üle 25 kraadi, maksimumnäidud võivad tõusta 30 kraadini.