Reedel kõrgrõhuala tugevneb, pilvi on vähe ja saju tõenäosus langeb alla 25%. Puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul. Sooja on öösel 7..12, saarte rannikul kuni 16, päeval 20..23, meretuulega rannikualal aga ainult kuni 18 kraadi.

Laupäeval püsib veel kõrgrõhkkonna ülekaal ja suuremal osal Eestist püsib ilm sajuta. Aga päeva peale tugevneb lõuna poolt madalrõhkkonna surve ning õhtu poole suureneb Liivi lahe ümbruses ja Eesti lõunaservas hoovihma ning äikese võimalus. Ida- ja kirdetuul päeval aga tugevneb. Sooja on öösel 7..12, saarte rannikul kuni 16, päeval sisemaal 21..25, meretuulega rannikualadel kuni 19 kraadi.

Pühapäeval eemaldub kõrgrõhuala Venemaale, madalrõhuvöönd liigub Leedu ja Läti kohalt loodesse Gotlandi suunas. Eesti jääb idapoolse kõrgrõhuala ja lääne poolt survestava madalrõhuvööndi vahele. Kahe erineva rõhuala piirimail kannab kaguvool meile kuuma õhumassi, milles on senisest niiskust enam.

Öösel ja ennelõunal on hoovihma ja äikese võimalus suurem Eesti lääneosas. Suuremal osal Mandri-Eestist on päikeseline ning temperatuur tõuseb kõrgele ja kujunevad soodsad tingimused võimsate rünksajupilvede arenguks. Õhtuks suureneb hoovihma ja äikeseoht.

Tuul puhub idast ning kagust ning on öösel tugevam , päeval vaibub , äikesepilvede all on tugevaid puhanguid. Sooja on öösel 13..18, päeval 24..29 kraadi, meretuulele avatud rannikul jahedam.

Esmaspäevaks liigub madalrõhuvöönd Eesti kohale. Kaguvoolus jätkub väga sooja ja niiske õhu juurdevool. Suureneb õhumassi ebastabiilsus, mis soosib võimsate rünksajupilvede arengut. Hoovihmad ning äike võivad tugevad olla, seda eelkõige päevasel ajal. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga , äikesepilvede all on tugevate puhangute tõenäosus suur. Sooja on öösel on 13..18, päeval 22..28 kraadi, sajuhoogude all langeb temperatuur alla 20 kraadi.

Teisipäeval nihkub madalrõhulohk aeglaselt ida poole ja ühes sellega ka kuumus. Hoovihma ja äikese võimalus on mandril veel suur, saartel ning läänerannikul väiksem. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Sooja on öösel on 11..16, päeval 20..26 kraadi.

Kolmapäeval õhurõhk tõuseb aeglaselt ja kõrgrõhuhari saab mõjusamaks. Öö on enamasti sajuta, kuid päevasel ajal on mandril hoovihma võimalus. Puhub puhanguline läänekaare tuul. Sooja on öösel on 10..16, päeval 21..25 kraadi.