USA ilmateenitus (NOAA’s National Climatic Data Center) avaldas ka foto (vaata artikli pilti - toim), kus on näidatud tänavune aasta kuude kaupa. Fotol on märgitud punasega kohad, kus temperatuur oli viis kraadi soojem kui muidu keskmine temperatuur sellel konkreetsel kuul. Sinisega on märgitud aga kohad, kus temperatuurid olid keskmisest külmemad ja valgega kohad, mis jäid enam-vähem keskmise temperatuuri piiresse.

Teadlased ei ole veel kindlad, et kuidas täpsemalt aasta lõpp kujuneb, aga arvestades senist mustrit on meil nende sõnul põhjust soojarekordit oodata. Jaanuar-september on juba tänavu toonud soojarekordi: üheksast kuust neljal registreeriti rekordsoe keskmine temperatuur, ühel kuul registreeriti kõigi aegade soojuselt teine, teisel kuul soojuselt kolmas ja kahel kuul soojuselt neljas keskmine temperatuur.

Lisaks arvatakse, et ookeani trendide tõttu tuleb ka aasta lõpp soe, kuna ookeani temperatuurid tõusevad ja langevad maaga võrreldes aeglasemalt, mistõttu on teadlastel seda jälgides põhjus eeldada, et aasta viimased kolm kuud sarnanevad eelmiste tänavuste kuudega.