Kolmapäeval koondub Kesk-Euroopa ja Balkanimaade kohale madalrõhkkond. Niiskemat õhku jõuab ka Läänemerele, kuid sajupilved lähevad napilt Lääne-Eesti saartest mööda. Venemaa kohal olev kõrgrõhuala on võimas, katab servaga kogu Põhja-Euroopa, hoiab meie ilma sajuta ja taeva võrdlemisi selge. Puhub mõõdukas kagutuul, vaid Liivi lahe ümbruses on tugevam ja ulatub puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, selge taeva all võib veel paar kraadi madalamale langeda, saartel -2..+2, päeval -4..+1°C.

Neljapäeval ulatub kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale ja ilm on mandril sajuta. Saaremaale ja Hiiumaale võivad aga õhtupoolikul tihedamad pilved jõuda ja vihma tuua. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, Kirde-Eestis kuni -9, saartel -1..+2, päeval 0..-3, saartel ja läänerannikul 0..+3°C.

Reedel kandub kõrgrõhkkonna serva niiskust ning siin-seal sajab lörtsi ja lund, saartel ka vihma. On jäiteoht! Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, Kirde-Eestis öö hakul kuni -8, saartel ja läänerannikul jääb aga üle 0°C, päevane õhutemperatuur varieerub -2..+2°C vahel.

Laupäevaks kandub kõrgrõhkkonna külje alla Läänemerele väike madalrõhkkond ning lisab lund ja lörtsi, saartele ka vihma. Tihedam on sadu Lääne-Eestis öisel ajal. Päeval on vaid siin-seal nõrku sademeid. Tuul on nõrk ja valdavalt idakaarest. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -2..+3°C.

Pühapäeval õhurõhk tõuseb ja kõrgrõhkkonna mõju tugevneb. Öösel võib kohati veidi sadada, päeva jooksul taevas selgineb ja saju võimalus on väiksem. Tuul on nõrk ja valdavalt kagust. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, saarte rannikul üle 0°C, päeval -1..+3°C.

Esmaspäeval liigub Skandinaaviast Soome poole uus madalrõhkkond ja selle sajutsoon laieneb päeval Eestisse. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel mandril 0..-3, selgineva taeva all võib langeda alla -5°C, saartel jääb 0..+3°C piiresse, päeval on -2..+2°C.

Teisipäevane prognoospilt on väga vastuoluline. Kui madalrõhkkond püsib aktiivsena ja liigub edasi Eesti poole, siis on meie ilm sajune. Kui aga antitsüklonaalne protsess jõulisemaks kujuneb, siis madalrõhkkond nõrgeneb ja tõusva õhurõhu foonil on saju võimalus väiksem. Mõlemal juhul on valdavaks mõõdukalt külm õhumass ja temperatuur valdavalt alla 0°C, vaid saartel on plusspoolel.