Nädala algus Gismeteo järgi päris nii külm veel ei ole, kuid esmaspäev ja sellele eelnev nädalavahetus näitab nii öiseid kui ka päevaseid miinuseid, siis teisiepäeval ja kolmapäeval on kolm-neli kraadi sooja. Neljapäeval, 24. detsembril on aga nii ööl kui ka päeval -3 kraadi külma ning sajab, järgnevatel päevadel läheb järjest külmemaks. Esimeseks jõulupühaks lubab Gismeteo ööseks-7 ja päevaks -2 kraadi, teisel pühal on öösel -10, päeval -9, pühapäeva öösel on taas -10, päeval -8 kraadi. Nädala kõigil päevadel sajab, soojematel päevadel lörtsi, külmematel lund.

Tartus joonistab ilm sarnase kõvera ehk selle vahega, et külm on paar kraadi vängem, öökülma jagub igaks ööks ja kolmapäevasel jõulureedel tuleb sajusse paus ja ennast annab näole päike.

Kodumaise riigi ilmateenistuse valvesünoptik vastas täna küsimusele, kas jõulud tulevad valged, et varavõitu on rääkida, kuid lootust on. „Järgmisel nädalal läheb külmemaks ja juhul kui see püsib, siis lootust on,“ sõnas ta.

Soomlaste Foreca 15 päeva prognoos räägib üsna teist juttu lubades lumiseid ja külmi pühi Põhja- ja Kesk-Soome. Lõuna- ja Kesk-Soomes lubab prognoos temperatuuri liikumist mõlemal pool nulli. Kindla peale postkaardijõulude saamiseks tuleb minna Lapimaale, kuid Lõuna-Soomes on valged pühad küsimärgi all – tõenäoliselt lund küll sajab, kuid see võib kohe ära sulada. Loomulikult kinnitavad Soome meteoroloogid kui ühest suust, et praegu on veel varavõitu ennustada ja tänased prognoosid võivad täiesti mööda panna.

Accuweather.com lubab kõike seda, mida meil vaja ei ole – läbi jõulunädala on taevas pilves, temperatuur kõigub Tallinnas nulli ümber ja jõuab päevaajal vääramatult plussi. Esimesel jõulupühal sajab vihma ja lörtsi. Tartus on veidi külmem, kuid päevaks saab külmast siiski alati null.

Norrakate Yr.no pikaajaline prognoos ulatub 10 päeva ettepoole ja seega on kõige kaugem tulevik, millest rääkida saab esmaspäev, 21. detsember. Siiski on võib-olla rahustav teada, et jõulunädalale eelnev nädalavahetus tõotab tulla läbiva paari-kolme miinuskraadiga, Tartusse lubab Yr.no emaspäevaks aga juba kuut kraadi miinust.

Wunderground.com annab taas aimu vaid kümnest päevast ja viitab, et jõulunädala alguses pole Tallinnas isegi mitte öökülma, vaid saab nautida vihma ja nelja plusskraadi.