Riigi ilmateenistuse valvesünoptik ütles Delfile, et täna purustati neljas suurimas vaatlusjaamas (Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus) pikaajalised 20. detsembri maksimumtemperatuurid.

Tallinna 20. detsembri temperatuurimaksimum jäi aastasse 1932, mil oli 8,5 soojakraadi. Uueks rekordiks Tallinnas on nüüd 11,6 kraadi.

Kõige soojem oli täna Tartus, kui õhutemperatuur jäi napilt alla 12 kraadi. Kui 20. detsembri soojarekord Tartus jäi aastasse 1932 (6,8 kraadi), siis täna kell 17 mõõdeti uueks rekordiks 11,7 soojakraadi.

Kella 19 ja 20 ajal mõõdeti Tartus aga veelgi rohkem sooja: 12,4 kraadi!

Narvas mõõdeti täna kell 17 maksimumtemperatuuriks 10,1 soojakraadi ning purustati ülekaalukalt aasta 1951 ning 1954 rekord: 4,6 kraadi.

Ka Pärnus purustati 20. detsembri 1924. aastal püstitatud soojarekord (6 kraadi). Uueks maksimumiks mõõdeti täna 9,2 soojaakraadi.

"Kui arvestada, et tänase päeva temperatuurimiinimumid on olnud väga krõbedad, on erakordselt soe detsembripäev," lisas valvesünoptik.

Ka homme tuleb soe ilm ning õhutemperatuurid võivad üle Eesti tõusta kuni 10 kraadini. Edelatuul tugevneb sisemaal 8-13, puhanguti 18, rannikul kuni 23 meetrit sekundis. On üksikuid vihmahooge. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +6..+9 kraadi.

Teisipäeval liigub kiires edelavoolus üle Eesti madalrõhulohk ühes vihmasajuga. Puhub väga tugev edelatuul, puhanguid on 18, saartel ja rannikul kuni 25 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on +4..+8 kraadi.

Kolmapäeval on Eesti kohal väga tugev lääne-idasuunaline õhuvool ning ilm on väga heitlik - aeg-ajalt sajab vihma, Virumaal võib sekka ka lörtsi tulla. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on rannikul 20, õhtul kuni 25 meetrini sekundis. Õhutemperatuur +5..+9, öö hakul võib sisemaal +2 kraadini langeda.

Öö vastu jõululaupäeva tuleb väga tugeva edela- ja läänetuulega, sulailma ja vihmasajuga. Päeval on tõusva õhurõhu foonil saju võimalus väiksem. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +3..+7 kraadi. Jõuluõhtul tugevneb kõrgrõhuhari, taevas selgineb, tuul nõrgeneb ja ilm muutub pisut jahedamaks.

Jõuluöö hakul on üürikeseks tugevam kõrgrõhuhari, ilm veel rahulikum ja sajuta ning temperatuur võib sisemaal nulli kraadi lähedale langeda. Kuid juba hommikuks tuul tugevneb ja jõulupühadeks (25.-26.12.) kujuneb Lääne-Euroopa kohale võimas edelavool, milles Atlandi 40-ndate laiuste kohalt kandub soe ja niiske õhumass Põhja-Euroopasse. Vahetevahel sajab vihma. Puhub väga tugev edelatuul. Õhutemperatuur on enamasti +3..+8 soojakraadi piires.