Tõelist suveilma jagus sellel aastal ainult mai lõppu ja juuni algusesse. Pärast seda oleme pidanud taluma vihma, tuult ja äikest. Vaadates pikemaid prognoose, selgub, et ka suve lõpp ei luba rannailma. Norra ilmateenistuse kohaselt on Eestis juuli lõpuni peamiselt pilvine ilm, järgmise nädala lõpus võib tulla ka vihma. Temperatuur jääb 18 ja 23 kraadi vahele.

Vene ilmaportaali Gismeteo andmetel võib juuli lõpus tulla ka äikest ning augusti algus on samuti vihmane. Augusti esimestel päevadel jääb temperatuur 20 kraadi lähedale, kuid peale seda langeb. Kuu keskpaigas jäävad soojakraadid 16 ja 19 vahele. Kuu lõpus läheb ilm veel jahedamaks.

Ka Tartu ülikooli füüsikainstituudi vanemteaduri Marko Kaasiku sõnul valitsevad suve lõpupoole Loode-Venemaal kõrgrõhualad ja madalrõhkkondade hoog põhjas raugeb veidi. Selle tõttu on augustis oodata normilähedasi ilmu, mis teatavasti tähendab aasta sajuseimat kuud, kirjutas ta Tartu Ülikooli ilmaportaalis.

Kaasiku sõnul tuleb sügisel tavapärasest soojemat ilma. Õhurõhk Ida-Euroopas on tavalisest veidi kõrgem, mis tähendab päikesepaistelisemaid ilmu, kuid sealjuures ei ole oodata kiiresti jahtuvate Euraasia sisealade mandrilise õhu sissetungi. "Oktoober peaks tulema keskmisest soojem ja normaalse sajuhulgaga või veidi kuivem," kirjutas Kaasik.