Kolmapäeval ulatub üle Eesti Venemaal paikneva kõrgrõhkkonna loodeserv. Ilm on mandril laialdaselt selge taevaga. Lääneservas on pilvisem ja Saaremaal võib ka uduvihma tibutada. Läänemere poolt avaldab survet madalrõhkkond ja seetõttu puhub mõõdukalt tugev kagutuul, sisemaal kuni 8, saartel puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur langeb öösel -4..+1, meretuulega rannikul kuni +6°C-ni, päeval on 4..8°C.

Neljapäeval püsib Euroopa ja Venemaa põhjaosas kõrgrõhuala ning Kesk-Euroopat katab ikka madalrõhuala. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Ilm on enamasti sajuta, kuid võrdlemisi tugeva ida- ja kagutuulega, puhanguid on saartel ikka kuni 13 m/s. Õhutemperatuur öösel 0..-4, rannikul kuni +6°C, päeval 4..7°C.

Reedel saab Kesk-Euroopasse liikuv madalrõhkkond energiat lisaks ning suurendab survet Läänemere poole. Puhub tugev ida- ja kagutuul, puhanguid on rannikul 12-13 m/s, Saaremaal kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, saarte rannikul kuni +6°C, päeval 2..6°C.

Laupäeval ja pühapäeval jätkub Kesk-Euroopa poolt madalrõhkkonna tugev surve Läänemere ümbrusele. Samal ajal Põhja-Euroopa kohal püsib võimas suurtesse kõrgustesse ulatuv kõrgrõhuala. Kahe rõhuala vastasseisu tõttu ida- ja kagutuul tugev, puhanguid mandril 12 m/s , saartel kuni 16 m/s. Olulist sadu ei tule. Õhutemperatuur on öösel -2..+2°C, kui taevas selgineb, siis langeb veel paar-kolm kraadi madalamale, saarte rannikul on kuni +6°C, päeval 2..6°C.

Esmaspäeval kahe rõhuala jõuline vastasseis tasapisi leeveneb ning kagu- ja idatuul nõrgeneb. Kuid kaguvool kannab madalrõhkkonna piirest niiskust lisaks ning Eesti lõunaservas ja Saaremaal võib ka sadada, kuid sajuhulk peaks väike olema. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, saarte rannikul kuni +6°C, päeval 3..7°C.

Teisipäeval kujuneb Eesti kohale kitsas kõrgrõhuvöönd ning ilm on rahulik ja suurema sajuta. Kuid nii lõuna kui põhja pool laiendavad mõjusfääri madalrõhkkonnad. Sajuvöönd katab nii Põhja-Läti kui Lõuna-Soome ja lisaks vihmale sajab ka lörtsi ja lumekruupe. Pole välistatud, et sajupilvede servast ka Eestisse mõni sajuhoog jõuab. Õhutemperatuur on öösel -1..+2, saarte rannikul kuni +5°C, päeval 3..7°C.