Täna päeval jätkuvad lume- ja lörtsihood ning püsib tuisu võimalus. Edela-Eestis võib ka vihma sekka tulla ja on jäiteoht. Ennelõunal ulatuvad kagu- ja idatuule puhangud 15, Hiiu-, Lääne- ja Harjumaa rannikul 20 m/s, hoiatab ilmateenistus.

Varajastel hommikutundidel on teeolud riigiteedel piirkonniti esineva lumesaju ja tuisu tõttu peamiselt muutlikud. Sajupiirkondades tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega. Kohati piirab nähtavust tuisk, hoiatab ka maanteeinfo.

Ilmateenistuse sademete vaatlusandmete kohaselt puudutas lumesadu ööl vastu kolmapäeva tervet Eestit. Teadaolevalt sadas kõige rohkem lund Võrumaal, kus lumevaiba keskmine paksus on 3,5cm. Kõige vähem sadas lund maha Läänemaal.

Päeval on oodata pilves ilma. Hooti sajab lund ja lörtsi. Edela-Eestis tuleb sekka ka vihma ja võib olla jäidet. Puhub kirde- ja idatuul 6-12, rannikul puhanguti 18, ennelõunal kuni 20 m/s, pärastlõunal järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..+3, saartel kuni +6°C.

Lumikatte kõrgus võib kohati jõuda 10 sentimeetrini, jäädes madalaimaks Virumaal. Päeval on oodata lumesaju nõrgenemist rannikualadel, kus lumi vahetub vihma ja lörtsi vastu.

Teeolud:

Varajastel hommikutundidel on teeolud riigiteedel piirkonniti esineva lumesaju ja tuisu tõttu peamiselt muutlikud. Sajupiirkondades tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega. Kohati piirab nähtavust tuisk.

Prognoositavalt lumesadu ja tuisk lähitundidel jätkub. Vaatamata hooldetöödele, kuid jätkuvale lumesajule tuleb libedusega arvestada pea kõikjal Eestis.

Lumetorm on kohal. Kohati saju int. 22mm/h❄. #Teeolud on paiguti väga rasked⚠ #libedus #liiklus #storm #estonia pic.twitter.com/D6qgk9Nvuj— 🌩Teeilmakeskus❄ (@teeilm) November 1, 2016