Homme ulatub Läänemere lõunavete kohalt kõrgrõhkkonna serv Eestini. Samal ajal liigub üle Soome madalrõhulohk. Kahe rõhuala piirimail suuremat sadu ei tule, kuid pole välistatud, et mõnes kohas nõrka lund või lörtsi pudeneb.

Öö on nõrga põhjakaare tuulega, hommikuks pöördub tuul läänekaarde ning päeval tugevneb, õhtupoolikul on rannikul puhanguid 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -2 kuni -8, Eesti idaservas võib -10 kraadini langeda, saarte rannikul on 0 kraadi ümbruses, päeval tõuseb sisemaal 0 kuni -3, saartel ja läänerannikul 1 kuni 3 kraadini.

Reedel avaldab põhja poolt survet madalrõhuala, lõuna poolt aga kõrgrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail pole üksikud nõrgad sajuhood välistatud, võib olla udu. On jäiteoht! Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -3, päeval -1 kuni 1, saartel ja läänerannikul on ööpäevaringselt 1 kuni 3 kraadi.

Laupäeval kahe rõhuala vastasseis püsib ning lääne- ja edelatuul püsib tugevana. Siin-seal sajab veidi lörtsi ja vihma, öösel pudeneb sisemaal ka lund. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 2, päeval 0 kuni 3 kraadi.

Pühapäeval koondub madalrõhkkond Venemaale ja kõrgrõhkkond laieneb Skandinaaviast Läänemerele. Kahe rõhkkonna kokkupuutealal on meil nõrga saju tõenäosus ~50 protsenti, kohati kuni 75 protsenti ning jätkuvalt võib sadada nii lund, lörtsi kui ka vihma. Puhub võrdlemisi tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt -1 kuni 3 kraadi.

Lund, lörtsi, vihma

Esmaspäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja ilm on suurema sajuta. Läänekaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 1, päeval -1 kuni 3 kraadi.

Teisipäeval läheneb Norra merelt uus ja väga aktiivne madalrõhkkond. Samal ajal tugevneb Venemaa kõrgrõhkkond ja see peaks ülekaalus olema. Kohati sajab veidi lund ja lörtsi, rannikul võib ka vihma tulla. Lõunakaare tuul päeva peale tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval -3 kuni 3 kraadi.

Kolmapäevaks, 21. detsembriks on prognoosarvutused kardinaalselt erinevad, varieerudes pehmest sulailmast talvise pakaseni. Mudelarvutuste erinevus tuleneb sellest, et ühtviisi jõuline on Atlandi ookeanilt Põhja-Euroopa poole liikuv soe kui ka Põhja-Siberi kohalt Ida-Euroopa poole tungiv arktiline külm. Ilmateenistus täpsustab järgnevatel päevadel, missugune protsessidest valdavaks saab.