Soome sünoptiku andmeil on jõulude ajal suuremas osas riigis maa valge, ent Lõuna-Soomes tule piirduda mustade jõuludega.

Soome ilmateenistuse valvemeteoroloog Juha Tuomola ütles Iltalehtile, et prognoosi kohaselt on suurem osa Soomest jõulude ajal lumega kaetud, ent igale poole valgeid jõule ei jagu.

Jõululaupäeval on Pirkanmaast ülalpool asuvates piirkondades õhutemperatuur miinuspoolel ning seal on ka lumi maas. Lõuna pool on temperatuur nullilähedane või plussis ning lund pole. Jõulu esimesel pühal, 25. detsemril ilm pisut külmeneb ning siis on miinuskraadid juba suuremas osas Soomes.

Milline tuleb Eesti jõuluilm?

Venelaste ilmaportaal gismeteo.ru lubab Eestile 24. detsembriks plusskraadidega või väheste miinuskraadidega sompus ilma. Mõnel pool võib sadada lund. Jõulu esimesest pühast alates ilm jaheneb ning õhutemperatuur on nii päeval kui öösel miinuspoolel. Paljudes kohtades sajab lund.

Norrakate yr.no prognoos sarnaneb venelaste ilmaennustusega: jõululaupäeval on õhutemperatuur kas nullis või tuleb natuke plusskraade. Alates 25. detsembrist muutub ilm aga külmaks ning koos paari-kolme miinuskraadiga on oodata ka lumesadu.

Sarnast jõuluilma lubab Eestile soomlaste ilmaportaal Foreca: jõululaupäeval on temperatuur nulli lähedal ning sajuta. Alates jõulu esimesest ja teisest pühast on oodata aga lund ja paar kraadi külma.