Homme katab Euroopa põhjaosa aktiivse madalrõhkkonna lõunaserv, Kesk- ja Lõuna-Euroopa kohal püsib kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail võib meil kohati vähest vihma sadada. Puhub jätkuvalt mõõdukas, rannikul tugevam kuni 17 meetrini sekundis ulatuv edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval +1 kuni +5 kraadi, vahendab Riigi Ilmateenistus.

Reedel hoiab edela ja läänetuule jätkuvalt tugeva Grööni merelt Teravmägedele suunduva sügava tsükloni lõunaserv. Öösel sajab mitmel pool vähest vihma ja lörtsi, päev tuleb peamiselt sajuta. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4, päeval +1 kuni +5 kraadi.

Jõululaupäeval jõuab Norra merele järgmine aktiivne tsüklon ja ilma rahunemist oodata ei ole. Edelatuul tugevneb veelgi ning päeval on puhanguid juba sisemaal kuni 17, saartel ja rannikualadel aga enam kui 20 meetrit sekundis. Öö on valdavalt sajuta, alles vastu hommikut suureneb Lääne-Eestis vihma ja lörtsisaju võimalus. Päeval levib sadu üle maa, kusjuures Lääne-Eestis sajab vihma ja lörtsi, Ida-Eestis lörtsi ja lund. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, ennelõunal 0 kuni +5, pärastlõunal +2 kuni +4 kraadi.

Pühapäeva öösel tekib Botnia kohal uus osatsüklon, mis liigub edasi itta ja selle lõunaserv katab Eesti. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub väga tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval +1 kuni +4 kraadi.

Esmaspäeval jõuab Norra merele eelmistest veelgi ägedam tsüklon, mis üle Skandinaavia keskosa võtab suuna Lõuna-Soome. Oodata on tormi. Öösel on tuul veel rahumeelne, hommikuks edelatuul tugevneb 10-15, rannikul puhanguti 20, päeval puhub edela, läänetuul 10-15, puhanguti 18, rannikualadel 25 meetrini sekundis ja enamgi. Öösel sajab enamasti lörtsi, päeval vihma. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval tõuseb +3 kuni +6 kraadini.

Teisipäeval liigub üle Eesti sügav madalrõhulohk. Edelatuul on jätkuvalt tormine ja pöördub lohu üleminekuga kiiresti loodesse, mis õhtul uuesti tugevneb. Tänastel andmetel on merel oodata kuni 28 meetrini sekundis ulatuvaid tuuleiile. Öösel sajab enamasti Ida-Eestis, päeval kõikjal lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel ja päeval 0 kuni +4 kraadi.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond Venemaale, samas liigub Inglismaalt Saksamaa suunas kõrgrõhkkond. Kahe baarilise süsteemi vahel on loodetuul jätkuvalt tugev, kuid mitte enam tormine. Öösel sajab mitmel pool lörtsi ja lund, saartel ka vihma, päeval on sajuhooge vähem. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +1, päeval -1 kuni +2 kraadi.