Yr.no prognoos Tartusse
Gismeteo Valga

Nii kaugele, kui ennustab Eesti ilmateenistus, kisub järgmisel nädalal alates teisipäevast tõesti külmaks.

Laupäeval (31.12.) liigub järgemööda kaks osatsüklonit üle Skandinaavia põhjatipu ja selle surve Läänemere ümbrusele on suur. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on öö hakul 12, rannikul kuni 18 m/s. Pärast keskööd pisut nõrgeneb. Üksikud sajuhood tulevad vihmana. Päeval sajab vihma laialdasemalt. Edela- ja läänetuul ulatub sisemaal puhanguti 12-15, rannikul 18, vastu Läänemerd kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +3..+7°C.

Pühapäeval (1.01.17.) liigub madalrõhkkond edasi üle Botnia põhjatipu Lõuna-Soome ja selle servas sajab Uusaasta ööl meil mõnes kohas vihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on 15 m/s, hommikul tuul järk-järgult nõrgeneb. Päeval sajab aeg-ajalt vihma, tihedam on sadu Lõuna-Eestis. Tuul pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on 0..+5°C. Õhtul algab aeglane jahedama õhu sissetung ja vihma sekka tuleb enam lörtsi.

Esmaspäeval (2.01.) liigub madalrõhkkond üle Eesti Venemaale ja selle lääneserva mööda tungib Eestisse külm õhumass. Aeg-ajalt sajab - öösel lörtsi ja vihma, hommikust alates muutub sadu lumiseks. Tuul pöördub põhjakaarde ja tugevneb päeval puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öö hakul -1..+4°C, alates keskööst langeb ning on päeval 0..-3°C.

Teisipäeval (3.01.) kaugeneb madalrõhkkond Kesk-Venemaale ja selle mõju Läänemere ümbrusele väheneb. Mõnes kohas sajab lund. Tuul rahuneb ning puhub valdavalt põhjakaarest, õhtul pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on -3..-8°C, õhtupoolikul võib Ida-Eestis paar kraadi külmem olla.

Kolmapäeval (4.01.) tugevneb Põhja-Euroopa kohal kõrgrõhkkond. Samal ajal liigub Lõuna-Rootsist üle Läänemere Leedu suunas madalrõhkkond. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Tänastel andmetel tihe sajuala meile ei ulatu ja lund sajab põhiliselt põhjarannikul. Madalrõhkkonna liikumistrajektoori ja sellest tulenevalt ka saju ulatust täpsustame järgnevatel päevadel. Õhutemperatuur on -7..-12, selgema öö korral ka uuesti õhtul võib -15°C ümbrusse langeda. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb ning muudab enesetunde veel kõledamaks.

Neljapäeval (5.01.) jääb Läänemere ümbrus mitme rõhuala piirimaile. Kohati sajab lund. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -8..-13, päeval -6..-11°C, õhtu poole ilm külmeneb.