Riigi ilmateenistus hoiatab, et tuul hakkab täna öösel paraku taas tugevnema ja puhub juba hommikul kuni 23 m/s. Loode-Eestisse jõuab hommikul lumesadu, mis levib kagu suunas ja muudab ilma tuisuseks. Seetõttu hoiatab ilmateenistus ka selle eest, et nähtavus muutub halvemaks. Saartel võib ka lörtsi tulla ja jäiteoht suureneb.

Pikemalt öeldes liigub laupäeval Norra merelt aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu ja selle lõunaserva mööda liikuv pehmem õhumass survestab arktilist külma Eesti idapiiri taha eemalduma. Öö on veel mandril võrdlemisi selge ja sajuta. Saartele jõuab hommikuks tihe pilvevöönd ja liigub päeval mandrile. Sajab lund ja tuiskab, saartel tuleb ka lörtsi. Lõuna- ja edelatuul paisub öösel tugevaks ja püsib keskpäevani, õhtupoolikul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel saartel -5 kuni -10, mandril -14 kuni -20, Kagu-Eestis langeb -23 kraadi ümbrusse, päeva jooksul tõuseb Kesk- ja Ida-Eestis -10 kuni -15 kraadini, Lääne-Eestis -1 kuni -6, saarte rannikul 0 kraadi ümbrusesse.

Norrakate ilmaportaali yr.no järgi on Tallinnas laupäeva päeval kuni -10 kraadi, õhtuks jääb sellest alles üksnes -3 kraadi. Pühapäeva päeval on -2 ja õhtul vaid -1 kraad. Esmaspäeval enam ei külmeta ja õues on nullkraadine ilm. Teisipäeva öösel ja hommikul on yr.no järgi Tallinnas aga juba kraad sooja. Praeguse prognoosi järgi teisipäeva teises pooles temperatuur veidi langeb ja kolmapäeval on -3 kraadi, millest aga neljapäevaks taas üks soojakraad saab.

Kui aga laiemalt ja rahulikumalt võtta, siis: pühapäeval libiseb madalrõhulohk ida poole. Öö hakul sajab veel lund, hommikuks sajuhood hõrenevad ja päev on suurema sajuta. Puhub mõõdukas lõunakaare, saartel öösel läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -2 kuni -7, rannikul kuni 1, ida pool -7 kuni -12, päeval Lääne-Eestis -2 kuni +2, Kesk- ja Ida-Eestis -5 kraadi ümbruses. Niisiis on pühapäeval ilm Eesti eri paigus üsna erinev: saartel on ehk juba sula, kuid ida pool saab suusatada või vähemalt kelgutada.

Uue nädala alul võib Lääne-Eestis vihmagi tibutada

Esmaspäevaks jõuab uus madalrõhulohk Läänemere äärde ning toob paiguti lund, lääneserva ka lörtsi ning saarte ja mandri läänerannikul võib üürikeseks vihma tibutada. On jäiteoht! Tuul puhub valdavalt lõunakaarest ja õhtul tugevneb taas. Õhutemperatuur on Eesti lääneservas -2 kuni 2, mandri sisealadel öösel -2 kuni -6, päeval -4 kuni 1 kraadi.

Teisipäeval püsib idapoolne kõrgrõhkkond paigal, samal ajal survestab Läänemere ümbrust lääne poolt uus madalrõhkkond. Kahe erineva rõhuala piirimail puhub tugev lõunakaare tuul. Kohati sajab lund ja lörtsi, Eesti lääneservas võib ka vihma tulla. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis
-1 kuni 2, Eesti idapoolses osas -2 kuni -7 kraadi, päeval hakkab kõikjal langema. Kui kõrgrõhkkond osutub jõulisemaks, siis langeb õhutemperatuur Ida-Eestis -10 kraadi ümbrusesse.

Kolmapäeval püsib idapoolse kõrgrõhkkonna ja läänepoolse madalrõhkkonna vastasseis. Siin-seal, peamiselt saartel ja rannikul sajab veidi lund ja lörtsi. Õhtul muutub sadu saartel tihedaks. On jäiteoht. Puhub tugev lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel Eesti lääneservas -1 kuni -4, sisemaal -6 kuni -11, päeval -2 kuni -8 kraadi.

Neljapäeval lisandub madalrõhkkonna serva mööda meile tihedaid lume- ja lörtsipilvi ning võib tuisata, sest lõunakaare tuul on tugev. Saartel võib sekka tulla vihma. On jäiteoht. Õhutemperatuur on öösel saartel ja läänerannikul -1 kuni 3, mandril -2 kuni -8, päeval Lääne-Eestis -2 kuni 3, Ida-Eestis -2 kuni -6 kraadi.

Reedel toob Läänemere äärde saabuv madalrõhulohk uusi lume- ja lörtsisajupilvi juurde. Saartel ja läänerannikul võib sekka tulla ka vihma. Öösel võib mandril tugeva lõunakaare tuule toel paiguti tuisata, päeval annab tuul veidi järele. Õhutemperatuur on reede öösel ja päeval -3 kuni 0 kraadi, saartel kuni 2 kraadi plusspoolel.