Laupäeval liigub Kesk-Euroopast Läänemere äärde madalrõhkkond ja nõrgeneb. Öösel sajab lund ja lörtsi, päeva peale saju võimalus väheneb. Tuul nõrgeneb ja on on võrdlemisi nõrk ning puhub valdavalt idakaarest. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, keskpäevaks tõuseb -1 kuni +1-ni, õhtupoolikul langeb sisemaal kõikjal alla nulli, kirjutab ilmateenistus nädalaprognoosis.

Pühapäeval jääb nõrgenev madalrõhuvöönd Läänemere ümbrusse püsima ja selle idatiiba mööda liigub piki Venemaa lääneserva täienduseks niiskust lisav madalrõhulohk. Eestisse jõuab üksikuid lumehooge eelkõige Ida-Eestisse, saartel võib veidi lörtsi sadada. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7, päeval 0 kuni -3.

Esmaspäeval tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhkkond, Läänemere idarannikul aga püsib hääbuv madalrõhuvöönd. Kahe rõhuala piirimail Eestis suuremat sadu ei tule. Tuul püsib nõrgana. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, sisemaal kohati kuni -11, päeval -2 kuni -7 kraadi.

Teisipäeval tugevneb Läänemere ääres kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on suurema sajuta. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -7, sisemaal langeb kohati alla -10, päeval -1 kuni -6 kraadi.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on -2 kuni -7, Eesti ida- ja lõunaservas võib -10 ümbrusse langeda. Päeval suureneb mööda kaugeid põhjalaiusi liikuva madalrõhkkonna surve. Edelatuul tugevneb, ilm muutub pehmemaks ning seda eelkõige Eesti põhja- ja lääneservas, kus õhutemperatuur tõuseb +1 kuni +2–ni, Kesk- ja Ida-Eestis jääb 0 kuni -5 piiresse. Taevas tõmbub pilvisemaks, kuid sajab vaid nõrka lund ja lörtsi, saartel võib ka tiba vihma tulla.

Neljapäeval ja reedel liiguvad üksteise järel kaks madalrõhkkonda üle Skandinaavia põhjatipu ja selle survel taandub kõrgrõhkkond Leedu kohale ning Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Tihedad sajud meile ei ulatu, vaid üksikutes kohtades võib märgi helbeid, rannikul ka vihma tulla. Õhutemperatuur on öösiti 0 kuni -5, Lõuna-Eestis kuni -7, päeval sisemaal 0 kuni -3, Eesti lääne- ja põhjaservas kuni +2 kraadi.