Soome sünoptikute andmeil on kesknädalaks oodata aga suuremat lumesadu ning isegi Lõuna-Soomes võib lumekihi paksuseks olla 10 sentimeetrit. Soome ilmateenistuse valvesünoptik Niko Tollman ütles ajalehele Ilta-Sanomat, et kui esmaspäeval ja teisipäeval on oodata väheste miinuskraadidega ilma, siis kolmapäevaks liigub suurem sajuala Lõuna-Soome lumeta rannikualadele ning oodata on kuni 10-sentimeetrist lumekihti.

Eesti ilmateenistuse prognoosi kohaselt sajab homme aeg-ajalt lörtsi ja vihma, pärastlõunal saartest alates saju võimalus väheneb. Edelatuul on öö hakul veel tugev, puhanguid 15, rannikul kuni 20 m/s, pärast keskööd põhja poolt alates järk-järgult nõrgeneb. Õhtul pöördub tuul idakaarde. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni 4 kraadi, ütleb riigi ilmateenistuste prognoos.

Teisipäeval sajab lörtsi ja vihma, päeval muutub sadu lumisemaks. Tuul pöördub põhjakaarde. Õhutemperatuur on öö hakul 0 kuni 3, hommikuks langeb suuremal osal alla 0 kraadi, vaid Eesti lõunaservas võivad veel plusskraadid püsida, päeval 0 kuni -3 kraadi, vaid Eesti edela- ja lõunaservas võib olla üle 0 kraadi.

Kolmapäeva öösel sajupilved hõrenevad ja läänekaare tuul nõrgeneb üürikeseks. Õhutemperatuur on -2 kuni -7 kraadi. Päeval pöördub tuul kagusse ja tugevneb. Lõuna paiku hakkab Lääne-Eestist alates lund sadama, õhtul muutub sadu tihedaks ja tuleb sekka lörtsi, saartel ka vihma. Õhutemperatuur on 0 kuni -3, Saaremaal kuni 1 kraad.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond üle Läänemere ja toob saju, mis sõltuvalt liikumistrajektoorist on kas vesisem või lumisem. Kui madalrõhkkond üle Soome lahe suundub, toob see meile vihma ja lörtsi. Kui madalrõhkkond üle Eesti lõunaserva suundub, siis sajab lörtsi ja lund. Mõlema variandi korral jääb Eesti madalrõhkkonna vahetusse lähedusse ja sadu on tõenäoliselt tihe. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel suurema tõenäosusega -1 kuni -5 kraadi, Lõuna-Eestis 0 kraadi ümber või kraad-paar plusspoolel.

Vabariigi aastapäeva öösel on ilm suurema sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on -3 kuni -8, kohati langeb alla -10 kraadi. Päeval jõuab Läänemere õhuruumi uus madalrõhkkond ja taas on küsimus selle liikumistrajektooris. Kui põhja poolt survet avaldav külm õhumass ülekaalu jääb, siis kaldub madalrõhkkond Põhja-Läti kohale. Sel juhul saame juurde tihedat lund ja õhutemperatuur on -5 kraadi ümber. Kui madalrõhkkonnal ookeanilt kaasatoodud soe jõulisema energia annab, siis läheb ilm taas sulale.

Venelaste ilmaportaal Gismeteo prognoosib, et vabariigi aastapäeval on vähemalt Tallinnas pigem siiski külm ja lumine ilm. Tänase ja reede vahele jäävad päevad on nullilähedase õhutemperatuuriga, kuid prognoos on, et sajab pigem omajagu lund. Kui see paika ei pea, siis ei pruugi sel talvel enam lund tullagi, sest märtski paistab kevade poole rihtivat.

Norrakate ilmaportaali yr.no prognoos ulatub veebruari lõpuni. Nende andmetel on esmaspäeval õhutemperatuur plusspoolel, seejärel läheb ilm külmemaks ja 24. veebruaril on oodata umbes kuut külmakraadi. Samuti ütleb norrakate prognoos, et kolmapäeval ja neljapäeval sajab Tallinnas lund, mis külmakraade arvestades vabariigi aastapäevalgi maad peaks katma.

Külmakraadid püsivad yr.no prognoosi järgi vähemalt vastlapäevani, mis on tänavu teadupärast 28. veebruaril. Siiski peab praeguste prognooside järgi kõvasti õnne (või ehk Virumaal või Kagu-Eestis) olema, et vastlapäeval liugu lasta.

Praegu on lumikate Eestis selline:

Kuigi, arvestades, et pea kõikjal sajab praegu vihma, ei pruugi kaardil näidatud lumest homme hommikuks midagi alles olla.

Kes ootab kevadet, teadku, et ega see kaugel pole; kes ootab aga talve, ikka veel, võib loota, et algaval nädalal veidi lund siiski maha tuleb ja see nädala jagu ka püsib.