Riigi ilmateenistus hoiatab, et täna puhub Peipsi järvel edelatuul puhanguti 10 m/s ja Liivi lahe põhjaosas kuni 15 m/s. Tugevat tuult on oodata ka homme, peale selle muutuvad homme päeval paljud teed väga libedaks. See võib juhtuda vast ka järgnevatel päevadel, aga alustame algusest.

Teisipäeva öösel liigub rahulik madalrõhkkond üle Eesti põhjaserva. Sajab lörtsi ja vihma. Tuul on valdavalt nõrk ja läänekaarest, vaid Soome lahe rannikul pöördub põhjakaarde ja tugevneb 5-12 m/s. Päeval eemaldub madalrõhkkond Venemaale ja selle järel muutuvad sajuhood harvemaks ja lumisemaks. Põhjakaare tuul tugevneb sisemaal 5-12, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öö hakul 0 kuni 3, hommikuks langeb Eesti põhjapoolses osas -1 kuni -3 kraadini ja pärastlõunal ka Lõuna-Eestis alla 0 kraadi. Ettevaatust! Märgadel teedel tekib kiilasjää!

Kolmapäeva öösel liigub üle Eesti kõrgrõhuhari, taevas selgineb, tuul rahuneb ja õhutemperatuur langeb -4 kuni -9 kraadini, Kirde-Eestis pole välistatud langus alla -10 kraadi. Päeval läheneb Skandinaaviast uus madalrõhkkond, tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Lõuna paiku hakkab saartel lund sadama, õhtuks laieneb sadu mandrile ja muutub tihedaks ja lääne pool tuleb sekka lörtsi, saartel ka vihma. Õhutemperatuur on -1 kuni -4, õhtul tõuseb saartel ja läänerannikul üle 0 kraadi.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond üle Botnia lahe ja Soome lõunaosa itta ning selle mahedamas lõunaservas sajab Eestis öö hakul ida pool lund, lääne pool lörtsi ja vihma. Hommikul ja päeval tuleb lörtsi sekka vihma ka idapoolsetes maakondades. Tuul pöördub kagust edelasse ja on tugev. Ennelõunal sajab vahete-vahel lörtsi ja vihma, pärastlõunal algab loode poolt külmema õhu sissetung ja sajuhood muutuvad uuesti lumisemaks. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öö hakul 2 soojakraadist saartel -1 kuni -4 kraadini Ida-Eestis, hommikuks tõuseb kõikjal 0 kuni 2 kraadini ja püsib nii ka ennelõunal, pärastlõunal langeb järk-järgult alla 0 kraadi.

Vabariigi aastapäeva öösel madalrõhkkond kaugeneb ja selle järel võib vaid üksikutes kohtades lumehooge tulla. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -4 kuni -8 kraadi, jäävaba veega rannikul napilt alla 0 kraadi. Päevaks jõuab üle Läänemere uus madalrõhkkond ja selle liikumisteest sõltub, kas Eesti saab lund või kandub sadu lõunanaabrite aladele. Tänane prognoostrajektoor suunab madalrõhkkonna üle Leedu ja sel juhul jääme olulisest lumesajust ilma ja vaid Lõuna-Eestis sajab nõrka lund. Tuul puhub põhjakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on 0 kuni -3, saarte rannikul kuni +1 kraadi.

Laupäeval on Eesti kohal madalrõhuväli. Vahete-vahel sajab nõrka lund. Tuul puhub valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni -9, päeval 0 kuni -2, saartel ja mandri edelaosas 0 kuni 1 kraadi.

Pühapäeva öösel liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ja ilm on enamasti sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on -2 kuni -8 kraadi. Päeval läheneb Läänemere poolt uus madalrõhkkond ja võib tuua Lääne-Eestisse lumesaju, mis päeva peale edasi ida poole liigub, saartel võib ka lörtsi tulla. Õhutemperatuur on -1 kuni +1 kraadi.

Esmaspäeva öösel sajab eemalduva madalrõhulohu järel nõrka lund. Päev tuleb kõrgrõhuharja mõjul enamasti sajuta. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, päeval -1 kuni 1 kraadi.

Teisipäev on vastlapäev. Teisipäevasest ilmast räägib ilmateenistus lähemalt homme, kuid praegu tundub, et kõikjal liugu lasta ei saa, kuigi mõnes piirkonnas vast siiski.