Teisipäeval liigub üle Soome kagusse aktiivne osatsüklon ning ühineb Venemaa kohal pöörleva mitmeosalise madalrõhualaga. Kujunevas loodevoolus kandub meile külmem õhumass. Niiskust on võrdlemisi vähe, üksnes Kirde-Eestis võib veidi lörtsi sadada. Tugeva loodetuule puhangud ulatuvad öösel 15, rannikul 20 m/s, enne keskööd Soome lahe ääres kuni 23 m/s. Päeva jooksul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval 1 kuni 4 kraadi, vahendab ilmateenistuse nädalaprognoos.

Kolmapäeval on veidi mõjusam kõrgrõhuvöönd. Öö on sajuta. Päeval lisandub läänekaarest niiskemat õhku ja mõnes kohas sajab nõrka lund ja lörtsi. Tuul on võrdlemisi nõrk ja valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur langeb öösel rannikul veidi alla 0 kraadi, sisemaal -5 kraadi ümbrusse, päeval tõuseb üle 0 kraadi (1 kuni 4 kraadi).

Neljapäeval liigub Skandinaaviast kõrgrõhkkond üle Läänemere ning selle servas on meie ilm peamiselt sajuta ja võrdlemisi nõrga läänekaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -6, päeval tõuseb taas veidi üle 0 kraadi (1 kuni 4 kraadi).

Reedel liigub üle Läänemere nõrk madalrõhuvöönd ja selle järel tugevneb uuesti kõrgrõhuhari. Õhk muutub niiskemaks ning sajab lund ja lörtsi. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval tõuseb 2 kuni 5, saartel kuni 8 kraadi.

Laupäeval laieneb madalrõhuala üle Läänemere ning lörtsi- ja vihmapilved liiguvad üle Eesti. Öösel tugevneb kagutuul, päeval pöördub tuul lõunasse ja edelasse. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval tõuseb 3 kuni 8, pärastlõunal saartel ja Edela-Eestis 10 kraadi ümbrusesse.

Pühapäeval liigub uus osatsüklon Soome poole ja läänekaarest lisandub meile soojust ja niiskust. Öösel on vihmahooge harvem, päeval aga sajab kord siin, kord seal vihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, päeval 4 kuni 9 kraadi. Kui soojema õhu ulatus laialdasemaks kujuneb, siis tõuseb üle 10 kraadi.