Reede öösel läheneb Skandinaaviast madalrõhkkond ja selle paks pilvemass liigub üle mere. Keskööks jõuab sadu saartele ja laieneb hommikuks üle Mandri-Eesti. Sajab lund ja lörtsi ning sadu on tihe, saartel sajab hommiku poole ka vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 3-8, saartel puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on -3 kuni +2 kraadi.

Reede päeval eemaldub madalrõhkkond üle Liivi lahe kagusse. Lääne-Eestist ennelõunal sadu juba taandub. Tallinn-Pärnu joonest ida pool sajab veel lörtsi, sekka ka vihma. Pärastlõunal saab sealgi sadu läbi. Tuul pöördub idakaarde 2-5, rannikul kuni 8 m/s. Õhutemperatuur on 1 kuni 6 kraadi.

Laupäeva ööks tugevneb kõrgrõhuvöönd. Ilm on sajuta, selgema taevaga ning õhutemperatuur langeb sisemaal -1 kuni -6 kraadini, rannikul jääb pisut üle 0 kraadi. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb, sest Läänemere poolt avaldab survet madalrõhkkond. Hommikuks pilved tihenevad ning saartel hakkab lörtsi ja vihma sadama, päeva peale laieneb sadu üle Mandri-Eesti. Lõunakaare tuul on võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur tõuseb 3 kuni 7, pärastlõunal saartel ja Edela-Eestis 10 kraadini.

Pühapäeval liigub Norra merelt madalrõhkkond üle Soome itta ja selle lõunaserva mööda liigub soe õhumass Läänemere ümbrusse. Niiskust jagub vaid kohatisteks vihmahoogudeks. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, päeval jääb meretuulega rannikul 4-5 kraadi piiresse, sisemaal tõuseb paar-kolm pügalat üle 10 kraadi, Lõuna-Eestis võib tõusta 15 kraadi ümbrusse.

Esmaspäeva, kolmanda aprilli öösel liigub üle Eesti madalrõhulohk ning siin-seal sajab vihma. Päeva peale tugevneb kõrgrõhuhari ja suuremat sadu ei tule. Läänekaare tuul on puhanguline. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 6, päeval 8 kuni 11, meretuulega rannikul kuni 5 kraadi.

Teisipäeva öösel on mõjusam kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta. Hommikuks tugevneb edelatuul, põhjuseks Skandinaaviast lähenev uus madalrõhkkond. Pilved tihenevad ja päeval sajab kord siin, kord seal vihma. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval 5 kuni 10 kraadi.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond edasi üle Lapimaa itta ja selle lõunaservas on meie ilm võrdlemisi soe ja lühiajaliste vihmahoogudega. Edela- ja läänetuul võib veel tugevamaks tõusta. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6, päeval 5 kuni 9 kraadi.