Gröönimaal ja Arktikas valitseb võimas kõrgrõhuala. Samal ajal kujuneb Loode-Venemaa kohal kõrgetesse õhukihtidesse ulatuv madalrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on Põhja-Euroopa õhuruum põhjakaarde avatud, kust kandub võrdlemisi külm õhumass Läänemere ümbrusse.

Teisipäeval lisandub Venemaa Euroopa-osa valitseva madalrõhuala süsteemi uus osatsüklon, mis liigub Ukrainast Venemaa keskoblastite kohale ning selle lääneserva mööda kandub meile külm ja võrdlemisi niiske õhumass. Öösel sajab üksikutes kohtades lörtsi ja vihma, idapoolsetes maakondades võib ka nõrka lund tulla. Päeval on lörtsi- ja vihmahooge laialdasemalt. Puhub põhjakaare tuul 3 kuni 8, rannikul puhanguti 13 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval 3 kuni 8 kraadi.

Kolmapäeval kaugeneb madalrõhkkond Põhja-Venemaale, kuid selle lääneserv ulatub ikka Eestini ning ilm on jätkuvalt kõle. Sajuhooge on öösel harva, päeval arenevatest rünksajupilvedest tuleb laialdaselt sajuhooge nii vihma kui ka lumekruupidena. Põhjakaare tuul nõrgeneb sisemaal 2-5, rannikul ulatub veel kuni 8 meetrini sekundis. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal -1 kuni -5 kraadini, meretuulega rannikul on kuni +3, päeval tõuseb 3 kuni 8 kraadini.

Neljapäeval madalrõhkkonna mõju tasapisi väheneb ja öö on valdavalt sajuta ning rahulik. Selgineva taeva all langeb õhutemperatuur sisemaal kuni -5 kraadini, meremõjuga rannikul on kuni +3 kraadi. Päeval on külmale õhumassile iseloomulikult tingimused soodsad rünksajupilvede arenguks. Kord siin, kord seal tuleb sajuhooge nii vihma kui ka lumekruupidena. Tuul pöördub läänekaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur tõuseb 6 kuni 9 kraadini, sajuhoogude all langeb 3 kraadi ümbrusse.

Reedel tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Öö on sajuta ja nõrga loodetuulega. Päeval võib üksikutes kohtades hoog vihma tulla. Läänekaare tuul veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -4, meremõjuga rannikul kuni +3, päeval 9 kuni 11, meretuulele avatud rannikul kuni 6 kraadi.

Laupäeval kandub kõrgrõhkkond Venemaale ja selle servas on Eestis öö selge ja sajuta. Päeval areneb küll pilverünki, aga saju tõenäosus on siiski väike. Tuul pöördub lõunakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +3, päeval 10 kuni 14, meretuulele avatud rannikul kuni 7 kraadi.

Pühapäeval püsib kõrgrõhkkonna ülekaal. Öö on taas selge. Päeval lisandub pilvi ja suuremal osal on ilm sajuta. Kuid Eesti lääne- ja põhjaservas pole vihmahood välistatud. Tuul muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval 12 kuni 15, meretuulele avatud rannikul kuni 7 kraadi.

Esmapäeva jooksul tõenäoliselt toimub ilmamuutus. Madalrõhuvöönd ühes sajuhoogudega liigub üle Eesti. Tuul pöördub järk-järgult põhjakaarde ja algab külmema õhu sissetung. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, sisemaal võib kohati nulli kraadi lähedale langeda, päeval 6 kuni 9, Lõuna-Eestis tõuseb veel üle 10 kraadi.