Riigi ilmateenistus hoiatab täna merel tugevneva tuule eest. Ilmateenistuse teatel tugevneb keskpäeval edelatuul puhanguti 15 m/s. Samuti tuleb täna arvestada vihmahoogudega. Sooja on täna päeval 16 kuni 20 kraadi.

Homme suundub madalrõhkkond üle Soome Karjala poole ja selle servas sajab meil hoovihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on 15, rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Teisipäeval eemaldub madalrõhkkond Valge mere äärde ja selle mõju Läänemere ümbrusele väheneb. Tõusva õhurõhu foonil on meil vihmahooge harva. Puhub tugev edela- ja läänetuul, hilisõhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 17 kuni 20 kraadi.

Kolmapäevane prognoospilt on vastuoluline - kõrgrõhuharja püsimisel on ilm sajuta, vaid lõunaserva võivad vihmapilved jõuda. Kui edelavool kiireneb ja Läänemerele uus madalrõhkkond jõuab, siis laieneb vihmasadu üle Eesti. Tuul on nõrk, rannikul mõõdukas ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Neljapäeval on madalrõhkkonna mõju suurenemine tõenäolisem ja ka vihma võimalus suurem (umbes 75 protsenti). Lõunakaarest on oodata sooja õhumassi jõudmist. Sel juhul on kõigub öine temperatuur paari kraadi ulatuses 15 kraadi ümber ja päevasoe kerkib mõni kraad üle 20 kraadi.

Norrakate ilmaportaal yr.no prognoosib lähinädalaks Tallinna muutlikku ilma. Päikeselised paistavad tulevat kolmapäev ja neljapäev:

Kella 11 ajal muutus aga yr.no prognoos veidi lootustandvamaks:

Venelaste gismeteo.ru pakub, et lähema kuu aja jooksul on Tallinnas omajagu vihma ja ka äikest, samas hakkab õhutemperatuur peagi tõusma: