Neljapäeval liigub Läänemere lõunavete kohalt aeglaselt Gotlandi poole madalrõhkkond ja selle serva mööda nihkub pilvekiht Eesti kohale laieneb.

Öösel hakkab Lõuna-Eestis vihma sadama ja võib olla äikest, hommikul jõuavad vihmapilved ka Pärnumaale ja Saaremaa lõunarannikule. Päeval suureneb saju võimalus järk-järgult ka mujal. Põhja-Eestisse jõuab vihm tõenäoliselt alles vastu õhtut ja Virumaa võib hoopis sajuta jääda. Puhub ida- ja kirdetuul 4-9, saarte rannikul ja Soome lahe ääres puhanguti kuni 14 m/s, päeval pöördub tuul Liivi lahe ääres ja Lõuna-Eestis lõunakaarde ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on 20..25, sajupilvede all ja meretuulega rannikul 18°C ümber.

Reedel suundub madalrõhkkond Skandinaavia kohale ja öösel on sajuhooge harvem. Päevaks jätkub lõunavoolus sooja õhu tulek Eestisse, kuid lisandub ka niiskust, millest tekib laialdaselt rünksajupilvi, sajab hoovihma ja on äikest. Lõunakaare tuul nõrgeneb, kuid äikesepilvede all võib olla tugevaid puhanguid. Õhutemperatuur on öösel 13..18, päeval 21..26, meremõjuga rannikul ja sajuhoogude all kuni 18°C.

Laupäeval püsib Skandinaavia kohal madalrõhkkond ja Peipsi tagant liigub teine keeris ühes tiheda sajuga Viiburi suunas. Kahe madalrõhkkonna vahel sajab mõnel pool hoovihma, pole välistatud äike. Lääne-Eestis peaksid lõuna paiku pilved hõrenema ja saju võimalus vähenema. Tuul pöördub läänekaarde ja päeval tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 13..17, päeval 20..22°C, sajuhoogude all kuni 18°C.

Pühapäeval tugevneb lõunapoolse kõrgrõhkkonna mõju. Taevas muutub öösel selgemaks ja saju võimalus on väiksem. Päeval areneb rünksajupilvi ja mõnes kohas sajab hoovihma. Tuul puhub edelast ja läänest ning puhangud ulatuvad rannikul 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval 19..23°C.

Uue nädala algul saab Põhja-Euroopas ülekaalu madalrõhkkond, mis on võrdlemisi aktiivne ning muudab meie ilma tuuliseks ja toob saju.

Esmaspäeval liigub üle Eesti madalrõhulohk ühes tiheda laussajuga. Lõuna- ja edelatuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 20..23°C, meremõjuga rannikul alla 20°C.

Teisipäeval ulatub üle Eesti kauge madalrõhkkonna lõunaserv. Vihmahooge on harvem ja hõredamalt. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 12..18, päeval tõuseb 20..23°C-ni, vaid meremõjuga rannikul alla 20°C.

Kolmapäeval tugevneb nõrk kõrgrõhuvöönd. Sajuhooge on hõredamalt, kuid päris kuivalt läbi ei saa, iseäranis päevasel ajal, kui edelavoolus kandub üle Läänemere niiskust, mis annab pilvede arengule täiendavat toidet ning seetõttu kohatiste vihmahoogude võimalus püsib. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval tõuseb 21..24°C-ni, meremõjuga rannikul on paar-kolm kraadi vähem.