Järgmise nädala ilm peaks olema pisut soojem, nädala keskel võib näha paari suvisemat päeva ning sajab vihma. "Võib tulla üle 20 kraadi päeval, on vihma ja päikest, siis tuleb järjekordne äikesevihm ja läheb jälle jahedamaks," selgitas Tartu ülikooli füüsika instituudi vanemteadur Marko Kaasik. Tõenäoliselt on taoline prognoos Kagu-Eestis.

Öökülmasid ei peaks tänu praegusele madalrõhkkonnale veel tulema ning vanemteaduri sõnu peaks ka september küllaltki soe tulema. "Paistab, et ka hilissügis ja talve algus on soe," märkis Kaasik.

Riigi ilmateenistus lubab laupäeva öö hakul sagedast vihmasadu, pärast keskööd madalrõhulohk kaugeneb ja sajuhooge on kohati. Läänekaare tuul vastu hommikut tugevneb. Õhutemperatuur on sisemaal 6 kuni 11, rannikul kuni 16 kraadi. Päeval jääb Eesti kaugenenud madalrõhkkonna äärmisesse edelaserva. Kord siin, kord seal sajab hoovihma. Lääne- ja loodetuule puhangud ulatuvad 15, Soome lahe ääres kuni 17 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on 12 kuni 17 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja nõrk kõrgrõhuvöönd nihkub Eesti poole. Sajuhooge on üksikuid. Tuul on öö hakul veel puhanguline, hommikuks nõrgeneb ja päev tuleb nõrga põhjakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 4 kuni 9, rannikul on kuni 15, päeval 12 kuni 17 kraadi.

Esmaspäeval on ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju ning ilm on laialdasema sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 3 kuni 9, maapinnal on võimalik langus nulli kraadi lähedale, rannikul on kuni 14, päeval 14 kuni 17 kraadi.

Teisipäeval peab kõrgrõhkkond veel vastu ja ilm püsib sajuta ning keskpäevani rahulik. Pärastlõunal alates saartest lõunatuul tugevneb, sest Norra merele jõuab aktiivne madalrõhkkond, mis laieneb jõuliselt üle Skandinaavia Läänemerele. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 3 kuni 8, maapinnal langeb mõnel pool kraad-kaks alla nulli kraadi, rannikul on kuni 14, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Kolmapäeval liigub aktiivne madalrõhkkond Norra looderannikule ja laieneb servaga üle Eesti. Vastu hommikut hakkab saartel vihma sadama ja päeval liigub sadu mandrile. Puhub tugev kagu- ja lõunatuul, õhtupoolikul pöördub tuul edelasse. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 9 kuni 12, rannikul kuni 16, päeval 15 kuni 20 kraadi, idapoolsetes maakondades võib kraad-paar kõrgemale tõusta.

Neljapäeval jääme madalrõhkkonna lõunaserva ja sajuhooge on sagedasti. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, päeval 13 kuni 17, Kagu-Eestis võib 20 kraadi ümbrusse tõusta.

Reedel jääme kaugeneva madalrõhkkonna servaalale. Siin-seal sajab hoovihma. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 11, rannikul kuni 15, päeval 14 kuni 18 kraadi.