Neljapäeval on kõrgrõhkkonna põhipaigaks Soome ja selle lõunaservas on meie ilm rahulik. Kord siin, kord seal näeb ka selgemat taevast, kuid laiguti jääb õhuke madal pilvekiht taevasse. Idakaare tuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Temperatuur langeb öösel õhus 3 kuni 8 kraadini, maapinnal 0 kraadi lähedale, rannikul on sooja kuni 12, päeval tõuseb õhutemperatuur 12 kuni 16 kraadini.

Reede tuleb kõrgrõhkkonna servas vaikne ja enamasti sajuta, kuid valdavalt pilvine. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Temperatuur langeb öösel õhus 3 kuni 8, kohati 0 kraadi lähedale, maapinnal on laialdaselt öökülma, rannikul on sooja kuni 12, päeval tõuseb õhutemperatuur 12 kuni 14 kraadini.

Laupäeval katab Eestit kõrgrõhkkonna edelaserv ja ilm püsib suurema sajuta. Päev on aga enamasti hall ja on võimalus, et madalast pilvekihist uduvihma piserdab. Ilm on vaikne, õhtu poole võib idakaare tuul veidi tuntavamaks muutuda. Idakaarest algab külmema õhu sissetung. Pilvisema taeva korral jääb temperatuur õhus 4 kuni 9 kraadi piiresse ja madalamates kohtades võib maapinnal 0 kraadi lähedale langeda, rannikul on sooja üle 10 kraadi, päeval tõuseb temperatuur 10 kuni 14 kraadini.

Pühapäev jätkub kõrgrõhkkonna mõjusfääris suurema sajuta, aga kohatise uduvihma võimalusega. Kagutuul tugevneb. Lisandub küll külma, kuid tõenäoliselt on taevas pilvine ning temperatuur jääb õhus 4 kuni 9 kraadi piiresse, maapinnal pole välistatud langus 0 kraadi lähedale, rannikul on kuni 12, päeval tõuseb pilvisema taeva all vaid 10 kraadi ümbrusse, kus päikest enam, seal paar-kolm kraadi kõrgemale.

Esmaspäeval jõuavad vihmapilved

Esmaspäeval suureneb Skandinaavia poolt madalrõhkkonna surve ning kõrgrõhkkond eemaldub kaugemale Venemaa sisealade suunas. Ilm on veel enamasti sajuta pärastlõunani, seejärel võivad saartele vihmapilved jõuda. Kagutuul paisub tugevaks, öösel on saartel, päeval üle Eesti puhanguid 15, saarte rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 8, rannikul on kuni 12, päeval 10 kuni 14 kraadi.

Teisipäeval püsib vastasseis üle Skandinaavia laieneva madalrõhkkonna ja Venemaa kohal laiuva võimsa kõrgrõhkkonna vahel. Kahe rõhuala vastasseisu tõttu püsib kagutuul väga tugevana. Madalrõhkkonna jõulisemal survel võivad vihmapilved üle Eesti laieneda. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, saartel ja läänerannikul kuni 12, päeval 10 kuni 14 kraadi.

Kolmapäeval tõenäoliselt suudab madalrõhkkond Rootsi rannikule jõuda ja selle servas on meie ilm sajuhoogudega. Kagutuul on jätkuvalt tugev. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 11 kuni 15 kraadi.