Uuel nädalal sajab nii lörtsi kui ka lumekruupe ning seda vähemalt kolmapäevani, edasine on ilmateenistuse sõnul veel lahtine. Samas ei välista ilmaennustajad, et lörtsi sajab ka pärast järgmise nädala keskpaika.

Homne öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur langeb valdavalt 0°C-ni ja alla (0..-4°C), meremõjuga rannikul on kuni +7°C. Päeval jääb kõrgrõhkkond tõenäoliselt ülekaalu ja ilm püsib põhiliselt sajuta, üksnes Liivi lahe ümbruses võib pilvekiht tiheneda ja ka saju võimalus suureneda 50 protsendini. Läänemere lõunavete poolt survet avaldava madalrõhulohu mõjul muutub idakaare tuul tuntavamaks. Õhutemperatuur tõuseb 4..8°C-ni.

Pühapäeval kõrgrõhkkonna mõjuala Läänemere ääres ümbritsevate madalrõhkkondade surve tõttu kitseneb, kuid tõenäoliselt tihedam pilvemass jääb meist kaugele ja suuremat sadu oodata pole. Idakaare tuul on mõõdukas, saartel võib olla puhanguid 12-13 m/s. Õhutemperatuur langeb öösel 0°C-ni ja paar-kolm kraadi alla (-3..+2°C), rannikul on kuni +5°C, päeval tõuseb 4..7°C-ni.

Esmaspäeval suureneb Läänemere lõunavete poolt madalrõhkkonna mõju. Idakaare tuul tugevneb. Saju võimalus suureneb eelkõige rannikualadel ja sekka võib tulla ka lörtsi või lumekruupe. Õhumass on ikka külm ning kus on vaiksem ja taevas selgineb, seal langeb õhutemperatuur alla 0°C - kuni -3°C-ni, pilvisemates ja tuulisemates paikades jääb napilt üle 0°C, meretuulega rannikul alla +5°C ei lange, päeval tõuseb 3..6°C-ni, vaid saartel võib veidi kõrgemale kerkida.

Teisipäeval jääb Eesti kahe rõhuala piirimaile - Loode-Venemaal hoiab kohta kõrgrõhuala, Läänemere poolt avaldab survet madalrõhuala. Saju võimalus suureneb eelkõige saartel ning siis võib sadada nii vihma kui lörtsi. Kagu- ja idatuul on tugevam saartel ja läänerannikul, rahulikum on sisemaal. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, saarte rannikul kuni +4, päeval 3..6°C.

Kolmapäeval liigub uus osatsüklon Rootsi rannikule ja tõstab kagutuule väga tugevaks. Sadu laieneb Lääne-Eesti kohale ning sajab nii lörtsi kui vihma. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, Ida-Eestis kuni -5, saarte rannikul kuni +5, päeval 2..6°C.

Atmosfääriprotsesside edasine tendents on vastuoluline. Kui Atlandilt Euroopa lääneserva jõudev soe jõuliselt suudab edasi tungida, siis läheb meie ilm neljapäevast alates märksa pehmemaks ja saame vahete-vahel ka vihma. Kui kõrgrõhkkond suudab taas ülekaalu saavutada, siis on ka edaspidi öösiti miinuskraade ning päevad tulevad sel juhul napilt plussis.