Kui välja jätta saared ja rannikuala, siis algas tänane päev üle-eestiliselt küll miinuskraadidega, kuid päeva peale võib ilmaportaali yr.no andmetel minna termomeetri näidik ikkagi plussi. Õhtuks aga jälle nulli poole ja pigem isegi miinusesse.

Riikliku ilmateenistuse andmetel võib suureneb homme sajuvõimalus eelkõige rannikualadel ja sekka võib tulla ka lörtsi või lumekruupe. Õhumass on ikka külm ning seal, kusvaiksem ja teavas selge, langeb õhutemperatuur alla nulli kuni -3 kraadini. Pilvisemates ja tuulisemates paikades ületab temperatur napilt nulli, meretuulega rannikualadel aga alla viie plusskraadi ei lange.

Mis on lumekruup?
Sademed, mis langevad maapinnale läbipaistmatute ümmarguste või koonusekujuliste lumekuulidena diameetriga 2-5 mm. Näpuga on neid võrdlemisi kerge katki suruda. Lumekruupe sajab rünksajupilvedest. Sageli esinevad nad natuke aega enne hooglund või ka sellega üheaegselt. Saju ajal on õhutemperatuur 0°C ümber.
 (Allikas: ilmateenistus.ee)

Teisipäeval võib saartel sadada nii vihma kui lörtsi, sest Loode-Venemaal hoiab kohta kõrgrõhuala ja Läänemere poolt avaldab survet madalrõhuala. Seega jääb Eestikahe rõhuala piirimaile. Õhutemperatuuri on öösel nullist kuni -5 kraadini, saarte rannikul kuni 4 kraadi sooja. Päeval aga 3-6 kraadi.

Kolmapäeval tõuseb kagutuul väga tugevaks ning läänepolsetesse maakondadesse võivad jõuda vihm ja lörts. Õhutemperatuuri ennustatakse öösel -2 kuni 3 kraadi, Ida-Eestis aga võib langeda lausa -5 kraadini, saartel ja rannikul aga kuni 5 kraadi sooja. Päeval on üle riigi 2-6 kraadi soja.

Kui Atlandilt Euroopa lääneserva tungiv soe suudab jõuliselt edasi liikuda, võib see meile tuua sadu ning lörtsi. Õhutemperatuuri võib siis olla üle viie kraadi, saartel kuni kümme. Kui aga kõrgrõhuala suudab oma mõjuala tugevdada, siis on mandri sisealadel saju võimalus väiksem, kuid saartel võib sadada vihma ning Ida-Eestis lörtsi ja lund.

Reedel näeme taas nii lörtsi kui vihma, mille toob meieni madalrõhulohk. Tuul puhub läänekaarest j õhutemperatuur on juba öösel tõenäoliselt üle nulli, päeval tõuseb 5-10 kraadi vahele.