Reede öö hakul on ilm kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega. Pärast keskööd laieneb aktiivse madalrõhkkonna serv üle Läänemere. Pilvisus tiheneb, saartel hakkab vihma sadama ja hommikuks laieneb sadu üle Eesti, mandril tuleb sekka ka lörtsi. Edela- ja lõunatuul tugevneb puhanguti 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öö hakul sisemaal 0°C ümber (-1..+2°C), rannikul kuni +7°C, pärast keskööd tõuseb.

Päevaks tekib uus osatsüklon, liigub edasi Botnia lahele ja selle lõunaserv katab Läänemere ümbrust. Lõõtsub väga tugev edela- ja läänetuul, puhanguid on 15, rannikul 18, Soome lahe ääres 20..21 m/s, keskpäeva paiku tuul üürikeseks veidi nõrgeneb. Ennelõunal sajab mandril vihma. Samal ajal saartel pilvisus juba hõreneb ja saju võimalus väheneb. Päeva peale eemaldub tihedam sajupilvede mass ka mandri kohalt. Õhtupoolikul on vaid üksikuid vihmahooge, kuid edela- ja läänetuul on rannikualadel taas tugevam. Õhutemperatuur on +4..+5°C-st Ida-Eestis +7..+8°C-ni saartel.

Laupäeva öö tuleb madalrõhkkonna servas kohatiste vihmahoogudega ja ikka väga tugeva edelatuulega, puhanguid on 14, rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on +2..+7, Kagu-Eestis langeb 0°C lähedale. Päeval läheneb merelt uus madalrõhulohk, selle tihedamad sajupilved jõuavad põhiliselt Lääne-Eestisse, hõredamad ja nõrgemad on sajuhood Eesti idapoolses osas ning Kagu-Eesti saab tõenäoliselt sajuta läbi. Väga tugev lõuna- ja edelatuul jääb nõrgemaks alles õhtul. Õhutemperatuur on +3..+8°C.

Pühapäeval koondub madalrõhkkond Läänemere kohale ja selle idaservas sajab saartel ja läänerannikul vihma, sekka võib ka lörtsi tulla, mandri sisealadel tulevad sajud enamasti lörtsina. Tuul jääb nõrgemaks ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..+3, meremõjuga rannikul kuni +5°C.

Esmaspäeval madalrõhkkond nõrgeneb, kuid jääb Läänemere äärde tiirlema. Sajuhooge on hõredamalt, kuid sajuhooge on nii vihma ja lörtsi, sisemaal ka lumena. Lõunakaare tuul on rahulik, õhtul pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, saarte rannikul kuni +5, päeval 0..+3, rannikul kuni +5°C.

Teisipäeval madalrõhkkond nõrgeneb, kuid ulatub vööndina üle Eesti. Mõnes kohas sajab lund ja lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma. Tuul pöördub kõikjal kirdesse ja põhja ning sisemaal vaibub, põhjarannikul ja ka saartel on veel tuntav. Õhuvool pöördub põhjakaarde ning algab külma sissetung. Õhutemperatuur langeb öösel 0..-4°C-ni, rannikul on kuni +3, päeval -1..+2°C.

Kolmapäeval liigub Musta mere äärest põhja poole uus madalrõhkkond, mis haarab enda alla põhiliselt Venemaa Euroopa-osa kohal oleva õhuruumi ning selle lääneserva mööda kandub ka Eestisse lume- ja lörtsipilvi. Tänastel andmetel on aga sadu võrdlemisi nõrk. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..-5, meremõjuga rannikul kuni +3, päeval 0..-2°C, meremõjuga rannikul kuni +2°C.

Neljapäeval jääb Eesti madal- ja kõrgrõhkkonna piirimaile. Kohati sajab lund ja lörtsi. Tuul puhub põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, selgema taeva all võib sisemaal veel paar kraadi madalamale langeda, päeval 0..-3, meremõjuga rannikul kuni +2°C.